Treceți la conținutul principal

Muzica vietii mele


     Muzica clasică m-a ajutat să mă relaxez, deoarece sunt foarte activă şi niciodată nu obosesc,iar atunci când ajung acasă îmi aleg un album,de pe raftul foarte încarcat şi încerc să mă relaxez, încerc să ies din cotidian şi să alung toate gândurile negative din mintea mea.
   
Cel mai indrăgit compozitor clasic este Ludwing Van Beethoven( 16.12.1770-26.03.1827). ,,Simfonia a III-a in mi bemolmajor” îmi creează o stare euforică, parcă sunt purtată pe un voal deasupra norilor.
   
  De aceea la 11 ani am început să cânt la chitară.  Mi-a plăcut din primul moment atunci când am ascultat  prima notă muzicală. M-am îndragostit pur şi simplu de acest instrument. Am muncit 4 ani aproape numai în categoria muzicii clasice, iar în al 5-lea am m-am apucat şi de muzica folk.
    
Al doilea muzician pe care il ador după L.V.Beethoven este Johann Sebastian Bach (31.03.1685-28.07.1750). Cel mai mult ascult  din repertoriul lui ,,muzica de cameră” (,,Ciaccona”), când ascult această melodie mă imaginez dansând pe o scena foarte mare şi am sentimentul ca toata lumea se uită la mine. Îmi transmite un sentiment de emoţie.
     
Al treilea compozitor, originar din Italia, inima renascentismului este Giuseppe Verdi (1831-1901). El este singurul compozitor italian pe care îl plac. Când ascult  ,,La Traviata” mă văd într-un basm în care toate vieţuitoarele cântă şi dansează, împreună cu soarele.
   
În al 5-lea an, aproximativ pe 14 ani am lăsat puţin de-o parte muzica clasică si m-am avântat la cea folk.
  
  Primul compozitor şi interpret de muzică folk, unde am învăţat să cânt şi la chitară, a fost Ducu Bertzi (21.09.1955) (,,Floare de Colţ”).  Tonalitatea melodiei m-a făcut să o cânt la infinit. Altă piesă favorită: ,,M-am îndrăgostit numai de ea” m-a ajutat să preţuiesc mai mult ceea ce am lângă mine.
  
  Următorul compozitor şi interpret preferat de mine este Emeric Imbre. Am avut ocazia să fac cunostinţă cu el. Primul cântec pe care l-am învăţat din repertoriul lui a fost ,,Nebun de alb”(Versurile scrise de Adrian Păunescu). Şi acum mi se pare cea mai frumoasă melodie din toată discografia lui. Melodia aceasta mă face să vibrez atunci când o cânt.


 Al treilea  interpret de muzică folk a cărui muzică am cântat-o este Mircea Vintilă. Câtecul învătat a fost ,,Strada PopaNan”. Această melodie imi aduce aminte de copilărie, mă aduce într-o stare de melancolie.  
Premiul I la Concursul Toamna Baladelor
  

Comentarii

 1. Toamna Baladelor ? Unde se tine..
  E concurs interscolar ?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E un concurs de muzica folk.. care se tine toamna si se tine la palatul copiilor. Sunt etape, eu am ajuns pe tara :D

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

Limba păsărească era vorbită de generaţia mea. Eram în faţa blocului şi ca să nu audă toţi vecinii ce puteam noi la cale, preferam să vorbim într-un limbaj numai de noi cunoscut. Am căutat prin mai multe surse şi am ajuns la această limbă păsărească. Pot spune că este destul de greu, dar dacă ai cuvântul în minte şi îl desparţi în silabe, poţi să vorbeşti foarte uşor pe această limbă. Îţi trebuie mult exercițiu.

Şi avem...

După vocalele A E I O U se pun următoarele:

 A = pa
 E = pe
 I = pi
O = po
U = pu

Exemple:

da = dapa
nu = nupu
bine = bipinepe
rău = răpaupu
te iubesc = tepe ipiupubepesc
îmi placi = ipimipi plapacipi (asta suna haios)
îmi place blogul tău = ipimipi plapacepe blopogupul tapaupu


O zi obişnuită din viaţa mea

O zi obişnuită din viaţa mea, acum, înseamnă să mă trezesc la 9 AM şi să mă pregătesc pentru a pleca la şcoală. Nu este chiar aşa de uşor precum pare. Eu obişnuită cu trezitul de dimineaţă, adică pe la 6AM, atunci când eram în şcoala generală, acum îmi este foarte greu. Programul de la şcoală este foarte încărcat şi nu-mi mai rămîne timp şi pentru mine. Pentru activităţiile pe care aş vrea să le fac, care îmi fac plăcere, nu care sunt greu de efectuat şi au un timp anume de terminat.

Kung Fu Panda 2 dublat in romana

Kung Fu Panda 1
M-am uitat la prima parte acum cateva zile si este foarte interesant filmul. Prima parte o ai aici.Kung Fu Panda 2
Iar partea a doua e si mai frumoasa si o gasesti aici dublata in romana