O dau pe filozofie


De ce atuncea când sunt super-mega-extra obosită îmi vine câte o idee, care-mi sclipeşte în creieraşul meu şi mă face să scriu pe blog. Desigur că ceea ce scriu acum o să fie numai tâmpenii, dar tâmpenii care, dacă stai puţin să le gândeşti chiar au logică. Asta e părerea mea.

Am stat şi m-am gândit de multe ori dacă în viaţa sufletul pe care-l avem cu toţii este influenţat de activitatea noastră. Adică azi ai fost la o petrecere, mâine nu cred eu că ai să plângi dintr-un motiv absurd. Dacă azi ai păţit ceva grav, mâine nu cred că urlii de bucurie că aşa ţi-a venit ţie.

Mi-am dat seama că sufletul se poate controla. Îţi poţi controla în mod frecvent sentimentele. Cum aşa? Prin exerciţiu. Desigur, ca să ai exerciţiu pentru sentimentele care te pot doborî uşor îţi trebuie voinţă. Nu trebuie să te mai gândeşti la acea persoană, obiect, întâmplare rea din viaţa ta pentru o perioadă scurtă şi gata. Uiţi!

Atunci când eşti nervos. Exact cum am păţit eu, de la catedră până la uşă am ţinut în mine şi pe urmă pe hol am răbufnit şi am luat pe cineva în braţe, rugând să mă potolească pentru că mai aveam puţin şi îmi dădeau lacrimile. Atunci deja eram pe altă planetă, aşa că nu am putut să mă stăpânesc. Data viitoare, am să încerc să nu mă mai alarmez atât. În această situaţie trebuie să zici: "Nu-mi pasă, trec şi peste asta", "O să iau o notă mai mare data viitoare","Ehh, las-o, a avut noroc azi, eu nu" etc.

Pfff. deja mă cred filozof, aşa că o închei aici. Cred că nimeni n-a ajuns să citească până la rândul ăsta, dar o să mă bucure cei care au citit, îi iau după comentarii :)))

Comentarii

  1. Ai dreptate, faza cu "controlul sentimentelor" merge, am incercat de cateva ori... Faza e ca... "nu pot" este defapt "nu vreau". Si unor oameni le place sa sufere... vai... si mai au si impresia aia ca suferinta lor e cea mai mare de pe planeta..:-j,

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu pot sa vin cu o mica contrazicere ? Sa nu te superi....este doar parerea mea .Stii cum se spune : fiecare avem o alta viziune fata de o situatie .Eu nu cred ca factorii externi influenteaza mentalitatea si ratiunea noastra ci invers . Iar sufletul nu cred ca ti-l poti controla , iti pot contrla gandirea , ratiunea si cateodata sentimentele (doar in unele cazuri sentimentele) . Mi-a placut tema abordata in acest articol si mi-a placut si articolul .

    RăspundețiȘtergere
  3. La mine nu prea functioneaza faza cu a doua zi...astazi pot fi foarte suparat/deprimat, iar maine sa fiu foarte fericit...bineinteles daca am motive intemeiate sa o fac:P si viceversa..la altii nu stiu cum functioneaza:D

    RăspundețiȘtergere
  4. Fiecare gand pe care il ai se transforma intr-o traire, intr-un sentiment, astfel ca pentru a-ti putea controla sentimentele trebuie sa inveti sa-ti controlezi gandurile.
    Zic si eu!
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste