De ce sughitam, stranutam, cascam?


De ce sughiţăm?
     Pentru că mâncăm/bem ceva care nu ne face bine la stomac(ardei iute, piper, băuturi alcoolice concentrate). Pentru a scăpa de sughiţ poţi să iei o linguriţă de zahăr pudră, un pahar de apă rece sau pâine cu coajă. Dacă el persistă mai mult de 24 de ore, trebuie să vă adresaţi medicului.

De ce strănutăm?
     Strănutăm din cauza unor particule(piper, praf) care intră în fosele nazale şi irită mucoasa nazală. Am găsit nişte secrete despre strănut: Nu putem strănuta cu genunchii drepţi. Nimeni nu ştie de ce. E pur şi simplu un reflex.
     Strănutul este un indicator de personalitate. Am găsit 4 tipuri de strănut:
1. Corectul: are şerveţele umede/gel antibacterian cu care se şterge pe mâini după strănut. Strănută demn, îşi acoperă gura, indicând că îi respectă pe cei din jur.
2. Suporterul: îi place să se abţină de la strănut şi asta sugerează a fi o fire calmă.
3. Expresivul: strănută de mai multe ori odată şi se trâmbă de fiecare dată.
4. Liderul: strănută repede şi tare, indicând firea directă şi vizionară.

De ce căscăm? 
     Se spune despre creierul nostru că este asemenea unui calculator. Atunci când căscăm fluxul sanguin creşte şi creierul este "răcit". Se mai spune că atunci când esti la o şedinţă şi te ia somnu, dacă caşti de două-trei ori vei mai putea fi atent încă 20 minute la şeful tău.



Comentarii

  1. Sughitam cand ne pomeneste cineva :))

    Bunica-mea chiar credea in asa ceva, si de fiecare data cand sughita ma punea sa-i zic un numar. Apoi numara ea cumva, si ajungea la o litera. D...cine-o fi cu D si ma pomeneste... si erau 5 variante...ajungea ea la o varianta si zicea ASTA SIGUR MA VORBESTE DE RAU :))

    Stiu, varianta asta nu este una medicala :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Suuuper tare :)):-bd

    Oana , ;*

    RăspundețiȘtergere
  3. :>:))Mai intr-un fel..asa zicea si bunica-mea ca atunci cand sughitam ne pomeneste cineva,dar nah...nu asa zic si medicii:))

    RăspundețiȘtergere
  4. deci eu sunt Expresivul:))) am avut zile cand am stranuta mai mult de 4-5 ori:))

    RăspundețiȘtergere
  5. andrei: eu sunt lider, dar pot sa fiu si calma :))

    RăspundețiȘtergere
  6. La strănut în mod normal sunt expresiv, pentru că am alergie la praf și polen. Însă, tocmai pentru că vreau să evit strănutul la foc automat, devin suporter. La secrete despre strănut, am auzit și faptul că nu e indicat să strănuți cu ochii deschiși, deoarece strănutul este foarte puternic și există posibiliatea să... îți cam fugă ochii..și nu la figurat.
    Mi-a plăcut faza cu căscatul. De acum, când cineva o să îmi spună că sunt un căscat o să îi spun că de fapt am creierul prea fierbinte, pentru că gândesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  7. pentru mine ramane un mister cascatul.. am unele dimineti cand, in tramvai, pur si simplu nu ma pot opri din cascat. ma indoiesc ca imi este creierul prea incalzit atunci.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu sunt suporter la scoala si lider in tot ce tine de afara ei.. treaba e ca nu prea sunt eu o fire calma :). Un prieten de'al meu stranuta cand vede soarele :))) adica.. daca se intoarce cu fata la el , stranuta :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu dupa ce casc de 2-3 ori sunt deja in lumea viselor,nu mai aud nimic,nu mai sunt atent la cei din jur.

    RăspundețiȘtergere
  10. Uite o explicatie mai detaliata a intrebarii De ce cascam? :)
    http://gandirelogica.blogspot.ro/2011/02/de-ce-cascam.html

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste