Treceți la conținutul principal

Bucataria

   Din nicio casă nu trebuie să lipsească bucătăria. Chiar dacă nu faci mâncare sau dacă nu prea mănânci p-acasa totuşi trebuie să aibă de toate. Mobila de bucătărie trebuie aleasă cu grijă şi mai ales electrocasnicele.

   Mi-am renovat bucătăria de curând şi vreau să spun că a fost un chin, pentru că a trebuit să ne hotărâm în privinţa culorii şi ce mai trebuie să ne cumpărăm.

   Până la urmă am găsit mobila care să ne satisfacă nevoile. În privinţa culorii a fost uşor, pentru că ne-am gândit la una clasică şi nu prea stridentă.

   În viitorul apropiat ne gândim să ne cumpărăm şi un frigider nou, plus un cuptor cu microunde. Am început să căutăm deja prin magazine, dar nimic nu ne place şi nici preţul nu este destul de bun.

   Ne-am decis să căutăm online şi am găsit combine frigorifice, la un preţ acceptabil, dar varietatea produselor este mare. Frigiderul pe care l-am ales este unul clasic, la fel ca şi culoarea. Griul este cea mai recomandată culoare pentru electrocasnice. Albul se murdăreşte repede, iar celelalte culori nu sunt făcute pentru bucătărie. Are un panou cu LED-uri, care conferă un design de top. Ne ajută să vedem câte grade sunt în frigider. Ceea ce apreciez cel mai mult la acest frigider este că are o uşă, pe care o poţi folosi pentru a te servi cu băuturi sau gustări. Pentru că există această uşă, frigul din frigider nu iese. Pe una dintre cele două uşi, sub panoul de control există şi un dozator. Apa este filtrată şi temperatura la care vrei să o bei, o poţi seta tu. Rafturile sunt bine structurate şi spaţioase faţă de alte frigidere.

   Ne-am uitat şi după cuptoare cu microunde. Aici ne-a fost mai greu să ne hotărâm pentru că sunt prea multe firme care ne oferă aceleaşi posibilităţi şi preţuri diferite. Am căutat mai bine şi am găsit un cuptor care este uşor de curăţat, asta a fost ideea mamei pentru că numai ea face curăţenie în bucătărie. Ceea ce am apreciat la acest cuptor este că decongelează foarte repede. Mie mi se pare util. Adică vin de la şcoală lihnită şi îmi scot un piet pe pui de la congelator şi îl pun în cuptorul cu microunde, iar în câteva minute este bun de pus în tigaie. Tata este înnebunit după mâncărurile italiene şi îi place să mănânce, dar să şi facă pizza. La cuptoarele obişnuite nu poţi face pizza, nici dacă stai în cap, dar la acest cuptor cu microunde faci cea mai bună pizza. Coacerea este uniformă şi nu vei scoate o pizză pietrificată. Tata o să facă pizza numai din plăcere pentru că o să aibă un cuptor cu microunde excelent.

   Aceste electrocasnice o să ne facă viaţa mai usora.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

Limba păsărească era vorbită de generaţia mea. Eram în faţa blocului şi ca să nu audă toţi vecinii ce puteam noi la cale, preferam să vorbim într-un limbaj numai de noi cunoscut. Am căutat prin mai multe surse şi am ajuns la această limbă păsărească. Pot spune că este destul de greu, dar dacă ai cuvântul în minte şi îl desparţi în silabe, poţi să vorbeşti foarte uşor pe această limbă. Îţi trebuie mult exercițiu.

Şi avem...

După vocalele A E I O U se pun următoarele:

 A = pa
 E = pe
 I = pi
O = po
U = pu

Exemple:

da = dapa
nu = nupu
bine = bipinepe
rău = răpaupu
te iubesc = tepe ipiupubepesc
îmi placi = ipimipi plapacipi (asta suna haios)
îmi place blogul tău = ipimipi plapacepe blopogupul tapaupu


O zi obişnuită din viaţa mea

O zi obişnuită din viaţa mea, acum, înseamnă să mă trezesc la 9 AM şi să mă pregătesc pentru a pleca la şcoală. Nu este chiar aşa de uşor precum pare. Eu obişnuită cu trezitul de dimineaţă, adică pe la 6AM, atunci când eram în şcoala generală, acum îmi este foarte greu. Programul de la şcoală este foarte încărcat şi nu-mi mai rămîne timp şi pentru mine. Pentru activităţiile pe care aş vrea să le fac, care îmi fac plăcere, nu care sunt greu de efectuat şi au un timp anume de terminat.

Kung Fu Panda 2 dublat in romana

Kung Fu Panda 1
M-am uitat la prima parte acum cateva zile si este foarte interesant filmul. Prima parte o ai aici.Kung Fu Panda 2
Iar partea a doua e si mai frumoasa si o gasesti aici dublata in romana