Fac ce vreau

   Ceea ce vrei sau ceea ce iti este impus? Asta este intrebarea.

   De regula oamenii au fost invatati sa faca ceea ce le place. Oamenii deschisi la minte care aveau copii, isi doreau tot binele pentru ei si ii lasau sa aleaga ceea ce-si doreau.

   Azi voi dezbate un subiect care va creea divergente, sunt sigura. Mottoul meu din aceasta seara este: "Copii fac ce vor ei si nu ce vor parintii."

   La ce fac referire prin acest motto? Zilele in care traim sunt tot mai grele, iar timpul trece foarte repede. Copii din ziua de azi nu-si mai spun punctul de vedere. Nimeni nu-i mai invata cum sa comenteza constructiv si in favoarea lor. Ei tac si fac ca altii. De ce? Pentru ca le este frica de un refuz, iscarea unei certi sau nestiinta de comunicare in contradictoriu. Acesti copii ii pot numi oameni fara personalitate. Pentru ca nu stiu sa se afirme.

   A cui este vina? Copil sau parinte?

   Cum am spus mai sus, copilul nu are personalitatea puternica si nu se poate exprima. Bun. Aceasta personalitate se contureaza tot cu ajutorul familiei, deci putem sa tragem concluzia ca familia este prima vinovata.

   Si ca sa vorbim de lucruri clare, voi spune la ce ma gandeam inainte sa scriu acest articol. Ma gandeam la copii care sunt impinsi de la spate de parinti in alegerea viitorului.

   Cei mai multi sunt indrumati direct in aceasta decizie importanta, care va constitui viata pe care o va trai respectivul tanar.
   Parerea mea despre acest aspect este una ferma si nu ma voi abate de la ea. Parintele care nu-si lasa copilul sa faca ce vrea cu viitorul lui, nu se poate numi parinte. Trebuie sa te gandesti,tu ca parinte, ca odrasla ta poate nu este bun la ceea ce-l pui tu sa faca si uite asa ii distrugi viitorul. Sa vedem cine iti mai aduce o cana cu apa cand esti pe patul de moarte.

   Oameni buni, lasati-va mostenitorii sa faca ceva bun in viata. Chiar daca voua nu vi se pare o meserie de viitor, dar daca tanarul face din placere, el va fi fericit si in acest caz si voi trebuie sa fiti fericiti.


Amin!

Comentarii

  1. Parintii ar trebui sa invete sa isi educe copilul dupa noile vremuri. Prea multe restrictii strica.

    RăspundețiȘtergere
  2. I am no longer certain the place you are getting your info, but good
    topic. I needs to spend some time learning more or figuring out more.
    Thanks for fantastic information I was looking for this information for
    my mission.

    my web page; كورس ربح حقيقي

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste