Treceți la conținutul principal

Primul zambet

   Când vremea este urâtă afară ce poţi să faci? Este o vorbă: "Numeri bani şi faci copii.".
În România, pe baza statisticilor, natalitatea a scăzut. Romanii nu mai vor să facă copii. De ce? Aş avea o părere, dar o voi dezbate cu altă ocazie.

   Azi vreau să vă prezint un magazin, care mie mi-a atras atenţia. Primul zâmbet este un site pe care proaspeţii părinţi îl pot accesa cu încredere. Acest site îţi oferă o gamă variată de produse pentru bebeluşi. De la pătuţuri în formă de maşină, saltele pentru copii, până la mobilă şi interfoane.
 
   Trebuie să alegem cu grijă ceea ce cumpărăm. Produsele trebuie să fie de bună calitate şi să reziste la şocurile care vor apărea în anii ce urmează.

   Pătuţul pentru copil trebuie să fie făcut dintr-un lemn bine tratat, care să nu provoace alergii copilului. De asemenea trebuie să fie bine montat, de aceea eu recomand să luaţi pătuţurile gata montate, pentru că unii părinţi poate nu se descurcă la ansamblare şi pot pune viaţa în pericol al copilului. Grilajele trebuie să aibă o anumită distanţă. Nici prea mare, dar nici prea mică. Nu trebuie să fie prea mare, deoarece riscaţi pierderea copilului. Nu trebuie să fie nici prea mici, pentru că îi luaţi copilului din vizibilitate şi lumină.

   Orice pat care se respectă trebuie să aibă şi o saltea pe măsură. Saltelele trebuie să fie făcute dintr-un burete antialergic şi netoxic şi care să fie absorbabil. Salteaua trebuie să fie şi bine structurată. Medicii recomandă alegerea saltelelor ortopedice. Copii trebuie să doarmă pe o saltea puţin mai tare decât paturile noastre obişnuite, pentru a evita unele deformări ale coloanei.

   Mobila este unul dintre principalele piese care nu trebuie să lipsească din camera unui bebeluş. În primele luni de viaţă, piesa cea mai importantă este măsuţa de schimbat. Ea trebuie să fie stabilă, spaţioasă şi să fie poziţionată în aşa fel încât mămica sa aibă acces uşor. Dulapul trebuie să fie în apropierea măsuţei de schimb, iar noptiera trebuie să fie spaţioasă pentru depozitarea celor necesare.

   Interfonul este foarte foarte important. Părinţii nu pot sta non-stop în camera copilului, iar unii nu au posibilitatea să doarmă în aceeaşi cameră cu copilul. Din această cauză s-au inventat interfoanele. Ele îţi dau posibilitatea să auzi ceea ce se întâmplă în camera copilului, clar şi în timp real.

   Pentru că iarna a venit mai repede decât ne aşteptam, sfatul meu: "Număraţi bani şi faceţi copii!"


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

Limba păsărească era vorbită de generaţia mea. Eram în faţa blocului şi ca să nu audă toţi vecinii ce puteam noi la cale, preferam să vorbim într-un limbaj numai de noi cunoscut. Am căutat prin mai multe surse şi am ajuns la această limbă păsărească. Pot spune că este destul de greu, dar dacă ai cuvântul în minte şi îl desparţi în silabe, poţi să vorbeşti foarte uşor pe această limbă. Îţi trebuie mult exercițiu.

Şi avem...

După vocalele A E I O U se pun următoarele:

 A = pa
 E = pe
 I = pi
O = po
U = pu

Exemple:

da = dapa
nu = nupu
bine = bipinepe
rău = răpaupu
te iubesc = tepe ipiupubepesc
îmi placi = ipimipi plapacipi (asta suna haios)
îmi place blogul tău = ipimipi plapacepe blopogupul tapaupu


O zi obişnuită din viaţa mea

O zi obişnuită din viaţa mea, acum, înseamnă să mă trezesc la 9 AM şi să mă pregătesc pentru a pleca la şcoală. Nu este chiar aşa de uşor precum pare. Eu obişnuită cu trezitul de dimineaţă, adică pe la 6AM, atunci când eram în şcoala generală, acum îmi este foarte greu. Programul de la şcoală este foarte încărcat şi nu-mi mai rămîne timp şi pentru mine. Pentru activităţiile pe care aş vrea să le fac, care îmi fac plăcere, nu care sunt greu de efectuat şi au un timp anume de terminat.

Kung Fu Panda 2 dublat in romana

Kung Fu Panda 1
M-am uitat la prima parte acum cateva zile si este foarte interesant filmul. Prima parte o ai aici.Kung Fu Panda 2
Iar partea a doua e si mai frumoasa si o gasesti aici dublata in romana