Treceți la conținutul principal

Cele mai cunoscute 5 bauturi nationale

Se spune ca nu poti sa cunosti cu adevarat o natiune, un popor, pana nu ii incerci bautura nationala - nu ne referim aici la sortimentul preferat de sirop sau suc natural de fructe, ci la bauturi alcoolice. Cu siguranta exista o reciprocitate intre modul in care o anumita bautura si-a pus amprenta asupra unei anumite culturi si in egala masura aceasta din urma a influentat crearea sau dezvoltarea acesteia. Chiar daca astazi nu mai exista o atat de clara delimitare, in special in spatiul european, atat din vedere comercial dar si cultural (bauturi creandu-se sau "copiindu-se" si in alte tari decat cele de provenienta),  cateva tipuri au ramas si vor continua sa ramana simboluri clare, lucruri cu care strainii le vor asocia cu mare usurinta. Descopera la Selgros o gama diversificata de bauturi alcoolice, la preturi foarte accesibile !  


Sa privim in randurile urmatoare la cateva dintre aceste bauturi alcoolice, cu o istorie nationala deosebita:
- Tuica sau horinca - specifica Romaniei, fabricata in special din mere, prune, pere. Desi ea poate fi fabricata dintr-o variatate de fructe (si nu numai). Ea se serveste in pahare mici, alaturi de paine si sare, in mod traditional, la intampinarea oaspetilor.
- Vodca - dezvoltata la nord de tara noastra, in Rusia, aceasta a ajuns astazi sa fie intalnita in intreaga lume, fie simpla, fie in amestec cu sucuri de fructe (si nu numai).
- Tequilla - specifica statului mexican, aceasta bautura a aparut  ca o adaptare la resursele oferite de zona desertului Americii de Nord. Specia de cactus denumita agave a oferit prin fermentare o bautura cunoscuta azi pe intreg globul
- Scotch  - una dintre cele mai bine vandute bauturi alcoolice de tip spirtos, de pe intreaga planeta. Scotch-ul este denumirea inregistrata de scotieni pentru o anume reteta de whisky, realizata din malt de cereale, invechit in stejar
- Coniac - cunoscut si ca cognac, dupa denumirea regiunii unde a fost initial creat, se remarca in peisajul francez. Aceasta bautura este distilata din vin, fiind pastrata cel putin doi ani in butoaie de stejar (conform retetelor vechi - lucru ce ii ofera culoarea specifica).

Cele mai bune marci de bauturi alcoolice le gasesti la Selgros, in toate marile orase - fie ca e vorba de vinuri rosii, albe sau spumante, de bere la sticla, pet sau doza, ori de bauturi spirtoase, oferta  aceasta este special conceputa pentru clientii din segmentul Ho-Re-Ca dar si pentru cei individuali (persoane fizice).

Selgros Cluj Napoca

Produse alimentare si nealimentare
Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca,400388 , RO
Tel: 0264 503 000
Fax 0264 503 199

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

Limba păsărească era vorbită de generaţia mea. Eram în faţa blocului şi ca să nu audă toţi vecinii ce puteam noi la cale, preferam să vorbim într-un limbaj numai de noi cunoscut. Am căutat prin mai multe surse şi am ajuns la această limbă păsărească. Pot spune că este destul de greu, dar dacă ai cuvântul în minte şi îl desparţi în silabe, poţi să vorbeşti foarte uşor pe această limbă. Îţi trebuie mult exercițiu.

Şi avem...

După vocalele A E I O U se pun următoarele:

 A = pa
 E = pe
 I = pi
O = po
U = pu

Exemple:

da = dapa
nu = nupu
bine = bipinepe
rău = răpaupu
te iubesc = tepe ipiupubepesc
îmi placi = ipimipi plapacipi (asta suna haios)
îmi place blogul tău = ipimipi plapacepe blopogupul tapaupu


O zi obişnuită din viaţa mea

O zi obişnuită din viaţa mea, acum, înseamnă să mă trezesc la 9 AM şi să mă pregătesc pentru a pleca la şcoală. Nu este chiar aşa de uşor precum pare. Eu obişnuită cu trezitul de dimineaţă, adică pe la 6AM, atunci când eram în şcoala generală, acum îmi este foarte greu. Programul de la şcoală este foarte încărcat şi nu-mi mai rămîne timp şi pentru mine. Pentru activităţiile pe care aş vrea să le fac, care îmi fac plăcere, nu care sunt greu de efectuat şi au un timp anume de terminat.

Kung Fu Panda 2 dublat in romana

Kung Fu Panda 1
M-am uitat la prima parte acum cateva zile si este foarte interesant filmul. Prima parte o ai aici.Kung Fu Panda 2
Iar partea a doua e si mai frumoasa si o gasesti aici dublata in romana