Treceți la conținutul principal

Petarde si artificii

Petarde? Cand eram mica imi placea sa le aud. In niciun caz sa le arunc chiar eu. Imi era frica si eram prea mica pentru asa ceva. Pe vremea aia ii vedeam pe baietii de la bloc care cumparau petarde ieftine sau se jucau cu ele. Ca sa speriem vecinii le bagam in scarile de bloc sau in boxe.
Mai tarziu am vazut artificii. Numai pe 31 decembrie le vedeam. Cand m-am facut mai mare, am avut ocazia sa vad atunci cand le aprindeau si asta m-a fascinat.
La nunti si botezuri. Chiar daca n-am fost la prea multe evenimente de acest gen. M-am bucurat sa am ocazia de a vedea cel mai frumos joc de artificii. Culorile erau sclipitoare, iar alternanta dintre ele era una speciala.
Pe vremuri se spunea despre petarde si artificii, ca ele indeparteaza ghinionul. Sunetul asurzitor pe care il fac inlatura spiritele rele. Deci pe langa frumusete, avem si ceva care aduce buna stare in vietile noastre.
Cred ca de fiecare data cand auzi niste pocnituri te uiti repede pe geam si incerci sa vezi de unde vin. Astepti cateva secunde si le vezi din nou, iar acel sentiment este unic si iti face placere sa le urmaresti.
Cele mai frumoase jocuri de artificii sunt acelea care dureaza mult. Zece minute nu e in deajuns ca sa spui stop. Parca vrei mai mult. Lucru acesta e facut de niste oameni care muncesc din greu pentru cateva minute, in care oamenii savureaza alaturi de un pahar de sampanie si isi inalta capul spre bolta cerului.
Petardele sunt si ele suprinzatoare. Intr-un an de revelion am auzit un minunat joc de patarde. Cum asa? Nu stiu nici acum cine a facut asta, dar a facut un joc sonor in care am auzit cel mai frumos sunet de petarde. Daca pana atunci ma speriau putin, atunci a fost pentru prima data cand le-am ascultat cu placere.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

Limba păsărească era vorbită de generaţia mea. Eram în faţa blocului şi ca să nu audă toţi vecinii ce puteam noi la cale, preferam să vorbim într-un limbaj numai de noi cunoscut. Am căutat prin mai multe surse şi am ajuns la această limbă păsărească. Pot spune că este destul de greu, dar dacă ai cuvântul în minte şi îl desparţi în silabe, poţi să vorbeşti foarte uşor pe această limbă. Îţi trebuie mult exercițiu.

Şi avem...

După vocalele A E I O U se pun următoarele:

 A = pa
 E = pe
 I = pi
O = po
U = pu

Exemple:

da = dapa
nu = nupu
bine = bipinepe
rău = răpaupu
te iubesc = tepe ipiupubepesc
îmi placi = ipimipi plapacipi (asta suna haios)
îmi place blogul tău = ipimipi plapacepe blopogupul tapaupu


O zi obişnuită din viaţa mea

O zi obişnuită din viaţa mea, acum, înseamnă să mă trezesc la 9 AM şi să mă pregătesc pentru a pleca la şcoală. Nu este chiar aşa de uşor precum pare. Eu obişnuită cu trezitul de dimineaţă, adică pe la 6AM, atunci când eram în şcoala generală, acum îmi este foarte greu. Programul de la şcoală este foarte încărcat şi nu-mi mai rămîne timp şi pentru mine. Pentru activităţiile pe care aş vrea să le fac, care îmi fac plăcere, nu care sunt greu de efectuat şi au un timp anume de terminat.

Kung Fu Panda 2 dublat in romana

Kung Fu Panda 1
M-am uitat la prima parte acum cateva zile si este foarte interesant filmul. Prima parte o ai aici.Kung Fu Panda 2
Iar partea a doua e si mai frumoasa si o gasesti aici dublata in romana