Treceți la conținutul principal

Cafeaua

   Pentru a incepe dimineata intr-o dispozitie buna si a ne simti bine pe tot parcursul zilei, nu trebuie sa ne lipseasca cafeaua. Ea este foarte importanta pentru metabolism si ne ajuta sa ne trezim si sa ne concentram. O cana de cafea buna, facuta proaspat de dimineata ne face ziua relaxanta si suntem plini de viata.

   Eu beau de dimineata o cana de cafea, dar ritualul meu nu este complet. Nu reusesc sa mi-o pregatesc eu. Ceea ce este cel mai important. De ce? Pentru ca filtrul pe care il am nu face cafeaua destul de repede. As adormi daca m-as apuca eu sa o fac.

   De aceea am apelat la un filtru de cafea foarte practic si elegant. Acest filtru are capacitatea de a face cafeaua intr-un timp record. Am cerut parerea prietenilor, iar ei mi-au spus ca aceasta firma are cele mai bune filtre cafea.

   Mi-au recomandat si un expresor, care nu numai ca iti face cafeau imediat, ci si aroma este una deosebita. Temperatura este alt factor care ma deranjeaza la preparerea cafelei cu un aparat vechi. Mi-e nu-mi place sa fie prea fierbinte, pentru ca vreau in acel moment sa o beau, nu dupa 10 minute. Mi-am aruncat ochii pe site si am vazut un expresor cu rasnita in care temperatura cafelei este una optima si face ca acest ritual al diminetii sa fie unul pe gustul meu.

   Nici un aparat nu dureaza o infinitate de ani, asa ca trebuie sa mai schimb din piese, am gasit o firma care iti pune la dipozitie o gama larga de produse. Piese Saeco sunt unele dintre cele mai bune piese pentru aparatele de cafea.

   Ritualul diminetii, cum este si numit, are si dezavantaje. Cafeaua consumata in exces, poate dauna sistemului nervos. Cafea dupa ora 4 dupa-amiaza, perturba activitatea cerebrala, iar somnul nu va fi unul linistit. Nici stomacul nu este uitat. El este iritat de cafeaua bauta pe stomacul gol. Chiar daca nu putem manca imediat dupa ce ne-am trezit, trebuie sa incercam, sa avem un mic dejun copios si plin de vitamine. Sa nu uitam ca daca bem cafea in fiecare dimineata,ea poate scadea aparitia depresiei.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

Limba păsărească era vorbită de generaţia mea. Eram în faţa blocului şi ca să nu audă toţi vecinii ce puteam noi la cale, preferam să vorbim într-un limbaj numai de noi cunoscut. Am căutat prin mai multe surse şi am ajuns la această limbă păsărească. Pot spune că este destul de greu, dar dacă ai cuvântul în minte şi îl desparţi în silabe, poţi să vorbeşti foarte uşor pe această limbă. Îţi trebuie mult exercițiu.

Şi avem...

După vocalele A E I O U se pun următoarele:

 A = pa
 E = pe
 I = pi
O = po
U = pu

Exemple:

da = dapa
nu = nupu
bine = bipinepe
rău = răpaupu
te iubesc = tepe ipiupubepesc
îmi placi = ipimipi plapacipi (asta suna haios)
îmi place blogul tău = ipimipi plapacepe blopogupul tapaupu


O zi obişnuită din viaţa mea

O zi obişnuită din viaţa mea, acum, înseamnă să mă trezesc la 9 AM şi să mă pregătesc pentru a pleca la şcoală. Nu este chiar aşa de uşor precum pare. Eu obişnuită cu trezitul de dimineaţă, adică pe la 6AM, atunci când eram în şcoala generală, acum îmi este foarte greu. Programul de la şcoală este foarte încărcat şi nu-mi mai rămîne timp şi pentru mine. Pentru activităţiile pe care aş vrea să le fac, care îmi fac plăcere, nu care sunt greu de efectuat şi au un timp anume de terminat.

Kung Fu Panda 2 dublat in romana

Kung Fu Panda 1
M-am uitat la prima parte acum cateva zile si este foarte interesant filmul. Prima parte o ai aici.Kung Fu Panda 2
Iar partea a doua e si mai frumoasa si o gasesti aici dublata in romana