Semn de carte Vintage

Cei care iubesc să citească, ţin foarte mult în alegerea semnului de carte. Acesta trebuie să aibă personalitatea cititorului şi să fie unic. 


   Istoric:

     Nu este clar cine și când a inventat semnul de carte. O legendă glumeață spune că un călugăr irlandez, Coloman din Elo, avea o muscă pe care, la întreruperea lecturii, o punea să stea pe ultimul rând citit.

     Pe unele din picturile lui Jan van Eyck din prima parte a secolului al XV-lea, pot fi văzute semne de carte în cărțile de rugăciuni. 

    Una din primele mențiuni ale unui semn de carte este din în anul 1584, când regina Elisabeta I a primit cadou un semn de carte din mătase franjurată din partea tipografului regal Christopher Barker.

    Cam în jurul anului 1830 au început să fie folosite semne de carte din hârtie Bristol perforată, rectangulară, cu text brodat. 

    Cam în 1862, Thomas Stevens, un țesător de mătase din Coventry, Anglia a devenit principalul producător de semne de carte din mătase.

    Deoarece dorim să avem un semn de carte unic. Am gândit unul foarte uşor de făcut şi într-un timp foarte scurt. 

Îţi trebuie: nasture, super glue, agrafă de birou şi puţină îndemânare;



Se pune agrafa pe mijlocul nasturelui și după se pun 2 -3 picături de super glue și se ține câteva secunde apăsat. Merge și suflat pentru a se usca mai repede. 


Puteți folosi orice nasture.


Spor la citit!




Amin




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste