Ochii de smarald (Cap. VII)

Fetele au inceput sa se imbrace pentru iesirea in oras. Rochia aleasa de Ella era una simpla, dar pusa pe ea o facea cea mai eleganta si sexy fata de 15 ani. Rochia era crem cu niste ornamente florale. Ii venea pana la genuchi. Si-a tras pe ea un ciorap culoarea piciorului si pantofii crem ai Danei. Si-a lasat parul pe spate, s-a parfumat, niste briz-brizuzi si era gata de atac.
Pe cand Lola, avea un corset negru, scotand in evidenta bustul generos pe care il mostea de la mama ei. Si niste pantaloni stramti si luciosi asortati cu niste botine negre. Parul si l-a indreptata cu placa, plus briz-briz si era si ea gata.
Lasandu-se seara bataile inimilor incepeau sa se accentueze si sa iasa pur si simplu din piept. Baietii intarziau si fetele au inceput sa dea telefoane pentru a iesi cu umpic din starea pe care o aveau. Baietii au venit in cel mai scurt timp dupa urletele disperate ale Lolei. "Unde naiba sunteti? Vati intalnit, nu? Haide odata!"
Soneria s-a auzit, iar Ella a inceput sa tremure. De parca o ducea cineva sa o arda pe rug. Isi lua telefonul roz cu pietre lipite frumos stralucitoare si a incercat sa fuga cu acele tocuri uriase, pentru ea, pe scari. Jos era o atmosfera placuta si parca de familie. Va intrebati unde este tatal Lolei? Pentru ca pana acum ar fi trebuit sa fie inchisa in camera ei si Ella "ruinata pe viata, alaturi de Nina". Cosmin, fost angajator la stat. Lucra la o posta dintr-un sat alaturat Bucurestului la vreo 30Km spre Sud. Era un barbat inalt, suplu cu ochii verzi, se imbraca modest. Pierderea locului de munca la facut pe Cosmin sa se sinucida in pivnita casei unde locuiesc acum Lola si Mihaela. Asta s-a intamplat acum 10 ani, deci Lola nu prea il cunoaste din vedere. Dar nici nu s-a chinuit sa gaseasca poze sau mai situ eu ce alte amintiri. O durea sufletul doar atunci cand o vedea pe mama ei ca plangea.
Ella cand il zareste pe Andrei se face precum o fata zambitoare care nu se mai opreste din zambit. Trebuia doar sa-i spuna cineva ca Nina venea chiar acum la casa Lolei pentru a o aduce inapoi acasa. Atata trebuia. Dar desigur, tatal ei a avut grija sa nu se afle chiar nimic.
Lola reactioneaza altfel. Cand vede buchetul de flori, realizeaza cand de mult tine Leo la ea.
Ella, n-a reusit sa-si ia ochii de la Andrei si cu privirea atintita spre el spune :
- Mihaela noi trebuie sa plecam ca altfel intarziem la spectacol.
- Da, desiur. distractie placuta. Aveti grija de voi.
- Da, mama, multumim.
Cand de-o data, se credea ca din cauza curentului, usa s-a inchis brusc. Speriindu-l pe Leo care stetea cel mai apropiat de usa. Mama Lolei se uita la scarile ce duc spre pivnita si le spune copiilor:
- Sa nu intarziati!
Lola se schimba complet la fata, dar doar pana ce a iesit din casa.
Pe strada lucrurile stateau altfel. Andrei era de mana cu Ella si Leo cu Lola. Au decis sa ocoleasca putin, pentru a nu da nas in nas cu Nina. Au inceput sa glumeasca si sa povesteasca despre intamplarile lor din vacanta intersemestriala.
In autobuz, toata lumea se uita la ei. Chiar toata lumea. Privirile se roteau in jurului lor si atunci cand unul dintre ei se uita la unu care se holba acel om se prefacea ca se uita in alta parte. Fetele erau de o frumusete fara egal si baietii imbracati cu bun gust. Aveau cravata cu parul pieptanat la perfectie.
Au coborat la statia de la TNB. Inainte sa coboare in fata usii de la mijloc era o balta plina de mocirla. Peste tot era noroi. Andrei s-a dus la usa din fata sa verifice daca pe acolo se putea cobori. A facut un pas mare si a putut sa sara fara sa se murdareasca. A sarit si Leo, print-o saritura ca cele de la jocurile Olimpice, cred ca are 10 la sport. Fetele au fost ajutate de cavalerii, care erau pe "doi cai frumosi" cu minim doua picoare. Dupa aceasta incurcatura au plecat mai departe catre teatru.
Biletele se cumparau pe loc. Ella si Andrei le aveau gata cumparate, mai aveau de cumparat Lola si Leo. Ei s-au dus sa stea la rand. Un rad nu prea mare. Erau circa 10 cupluri aliniate ca la scoala la casa de bilete. Ella si Andrei s-au dat mai intr-o parte petru ai astepta pe cei doi. Afara era destul de frig si mai batea si vantul. Andrei o sorbea pe asa zisa "aleasa a inimii lui" si nu-si putea lua gandul de la ea. Ella era la fel de entuziasmata, simtiind parca un gol in stomac. Poate o fi ca nu a mancat sau era altceva? Altceva cu siguranta. Andrei ii lua fata in palme. Asta era obiceiul lui de a o face atenta:
-Iubito esti tare frumoasa in seara aceasta. Se uita fix in ochii ei si tinand putin gura deschisa. Pornind sa o sarute si a strans-o in brate.
- Vreau sa fie cea mai frumoasa seara din viata mea. Vreau sa plutesc de fericire. Incerca sa se uite fix in ochii lui, dar ochii lui verzi ca smaraldul o tulbura si mai rau . Desigur, o tulbura in bine, putea sa cada din picioare. Andrei a luat-o de mana si o conduce la usa principala. Leo si Lola erau si ei gata cu biletele.
Seara se auzea incendiara. Urma sa se joace o piesa de dragoste. Cei patru erau tare fericiti si entuziasmati.
Piesa s-a desfasurat frumos, au fost impresionati de scenele de dragoste intamplate acolo. Au si invata ceva din greselile altora si s-au amuzat la glumele actorilor.
Dupa spectacol, au ales sa mearga la un restaurant din apropiere pentru a lua cina. Baietii au fost cu ideea de a le duce pe fete la un restaurant de la ei din cartier. Decent si fara fite.
Era un restaurant simplu cu specific italian. Localul era imens. Nici nu vedeai in partea cealalta. Mesele erau dreptunghiulare cu loc de patru persoane intr-o parte si in cealalta parte mese de 2 peroane. Ei s-au pus la cele de patru persoane.
Fetele de mese erau rosii si servetelele erau de un alb imaculat. Pahare cu picior si vesela de ziceai ca e adusa din alta lume. Ospatarul a fost dragut si a asteptat pana cand fetele s-au hotarat.
Ella statea in fata lui Andrei, iar Lola in fata lui Leo. Mainile lor erau strans legate si nici vorba de o gluma proasta sau un banc sec. Mirosul pastelor te ametea. Si bunatatea vinului te ametea din toate punctele de vedere. Nu prea au vorbit, deoarece mancarea era asa de bunca, incat nu voiai sa strici aroma delicioasa a pastelor. Baietii ca niste gentelmani au platit consumatia. Au decis sa se duca acasa pentru ca se facuse deja prea tarziu.
Pe drum au dat de un magazin care personaliza lucruri. Au intrat sa se uite pentru a-si face o idee. Venea ziua indragostitilor. Trebuiau sa le cumpere ceva iubitelor. Fetele n-au rezistat sa nu exclame, cand au vazut papitoaiele si inimioarele rosii. Neputand sa reziste, baietii vazandu-le pe fete epuizate de atatea "tipete" le-au cumparata cate un papitoi cu numele lor scris pe burta acelui iepuras. Asa l-a numit vanzatorul, dar el semana cu altceva. Andrei a scris "Ella&Andrei", iar Leo, deasemea a scris "Lola&Leo".
Pe drum fetele erau in pragul fericirii cu acei ursuleti/iepurasi in mana.
- Eu am sa-i pun numele Tito, spuna Ella uitandu-se la Andrei cu o privire dulceaga.
- Noi o sa-i spunem Doli, spunea Lola imbratisadu-l pe Leo.
Ar trebui sa ocoleasca iar pentru a trece de casa Ellei.
Mama Lolei deja statea in fata usii asteptandu-i.
- Sper ca v-ati distrat?
- Da, cu siguranta, spune Andrei feriti. A luat-o pe Ella si a pupat-o pe obraz. N-a putut sa o sarute, ii era ruise de mama Lolei. Dar cand a vazut ca cei voi se sarutau, a luat-o pe Ella in brate si i-a sopitit ca seara aceasta a fost minunata.
Fetele au urcat repede la etaj si s-au schimbat intr-o viteza de nedetectat de nici un aparat. Si au inceput sa schimbe impresii.
- Sa stii ca Leo s-a schimbat mult. Adica si fizic, dar si psihic. Imi place de el.
- Da, dar Andrei am constatat ca este real si ca nu m-ai aburit cu descrierea lui.
- Amandoi sunt speciali pentur noi, spunea Ella uitandu-se pe geam cu tradafirii in mana.
- A fost o seara excelenta! exclama Lola si se tranteste in pat cu ursuletul ei.
- Hai sa dormim ca maine o sa avem o zi grea.
S-a facut dimineata foarte repede, a constata Lola. Soarele batea puternic in jaluzele si nu mai putea visa cum trebuie la Leo.
In acelasi timp, Nina isi pregatea bagajele pentru a pleca inapoi la tara ei fara apa potabila si gaze. Matei si Dana au fost facuti in toate felurile de Nina. Ca nu e curat. Ca mancarea nu e buna. S-au ca hainele nu sunt calcate destul de bine. Toate aceste critici, au fost aduse mai cu semana la adresa Danei. Nina nu o suporta pe Dana , inca din prima zi cand a vazut-o.
Ella si-a facut si ea bagajele pentru a se intoarce acasa. Si-a luat la revedere de la Mihaela si Lola si le-a multumit pentru ca a primit-o o seara la ele.
Planul a mers de minune. Matusa Nina nu s-a prins deloc. Credea ca nepoata ei preferata se distreaza intr-o tabara de munte. Ella chiar s-a distrat de minune, dar nu in tabara.
Lunile au trecut. A venit si ziua premierii. Cei 4, acum devenit cei mai buni prieteni, au luat primele locuri. S-au dus si au petrecut la Leo acasa. Vara acum le-a rezervat numai distractie si dragoste, desigur.
Mihaela a plecat cu Lola si cu Leo in Spania. Avea o matusa batrana si trebuia sa aiba grija, iar cei doi pentru distractie.
Iar Andrei si Ella s-au refugiat la casa parasita ,mostenita de Andrei dupa moartea buniciilor lui. Ea se afla tot in partea de Sud a tarii.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste