Piti a mea (Cap X)

Cum va ziceam. Eram deja intrata in casa. Pe dinafara este o casa batraneasca cu un singur etaj cu ferestre batute intr-un singur cui. In interior totul se schimba la 180 de grade. Pe jos este gresile lucioasa. Impreuna cu luminile ce curgeau din tavan forma un joc de culori care te faceau sa nu te opresti niciodata din dans. Peretii erau vopsiti cam in toate culorile posibile. Pe fiecare perete al camereii erau cateva tabouri pictare reprezentand natura. Neoanele rosii , galbene, albastre, verzi si roz infrumuseteau casa. Mesele unde erau asezate mancarurile si bautura erau dintr-un lemn masiv vopsit in negru si cu un mozaic din care nu prea intelegeai imaginea sugerata, pe tablie. Muzica in mare parte se auzea de sus. Mini-boxele erau agatate de tavan si claritatea sunetului ne facea sa ne simtim bine. Pe jos nu erau covoare, doar niste covorase mici patrate sau rotunde pentru a da un aer elegant.
Cum am intrat in prima camera m-a luat valul, eram parca intr-o club din Bucuresti. Desigu cunosteam pe toata lumea si mai avem si mancare pe deasupra. Aveam la dispozitie 3 camere unde puteam sa ne mai linistim. A 4 era rezervata doar pentru Andrei si Ella.
Ca sa vezi ca nu este totul intamplator, cine credeti ca era la mixaj? Costi. M-a salutat din partea cealalta a camerei.
- Buna iubito. Ma bucur ca ai venit.
Dinu era in spatele meu. A auzit ceea ce a zis Costi. S-a uitat putin urat la mine, a intors spatele si a luat in brate pe prima care i-a iesit in cale. Cred ca voia sa ma faca geloasa.
Intr-un sfarsit o zaresc si pe Piti a mea. E a mea pentru ca eu i-am pus numele de Piti. Era imbracata simplu, cu gust. Avea o rochita scurta mulata pe corp, fara bretele si niste tocuri mici din piele neagra. Mult mai bine decat ma asteptam. Andrei era parca cavalerul. Avea un sacou albastru spalacit si niste blugi de un albastru deschis. Sacoul nu l-a prea purtat a ramas in tricoul simplu alb. M-am indreptat spre el sa-i multumesc pentru invitatie:
- Buna Andrei. Multumesc pentru invitatie. Am zis cu zambetul pe buze deparca am vazut o prajitura uriasa. Piti era langa el, se putea sa fie in alta parte. Mi-a tras o privire gen"Hai sictir!"
- Buna Vera. Ma bucur ca ai putut venii. Distreaza-te cu cine si unde vrei tu. Mai vorbim.
Andrei devenea pe zi ce trece un barbat din toate punctele de vedere. Avea stil si carisma. Cu ochii lui verzi naucea toate inimile fetelor din sat.
L-am vazut pe Costi ca vine spre mine:
- Aici erai draga, te cautam.
- Da, aici eram. Am raspuns cu gandul la Andrei.
- Afara mai ploua? Imi spune el facandu-mi cu ochiul.
In seara aceea toti mi-au facut cu ochiul. Poate unii involuntar. Dar cea mai mare parte asteptand ceva de la mine.
- Da, dar foarte incet.
- Mergi pe afara?
Am ezitat cu privirea in alta parte.
- Da, cum vrei.
Afara ne-am asezat pe banca de la poarta lui Andrei. Pe drum nu mai era nimeni. Se auzea doar muzica din casa si cateva tipete de fete. Costi avea chef de discutie serioasa. Nu stiu ce l-a apucat. Cred ca era cu siguranta de la bautura.
- Cat ai baut?
- De ce faci d-astea, n-am baut.
- Ia sufla...pufff.. cat ai baut, ma?
- Doua pahare. Dar repede nici nu m-am uitat ce am pus in ele. Iubita mea, in seara asta simt eu ca e ceva special. Si stii ca noi suntem de mult mult timp impreuna. Avem casa. Ce zici?
- Cum sa avem casa? N-aveam casa. Casa o sa aveam daca ne luam, la zestre.
- Tu esti proasta sau te prefaci?
- Dar ce-am zis? Ma uit eu la fel cu ochii incrucisi.
- Am zis ca in seara asta este momentul. Il simt eu.
- Ce simti ma tu? Ca daca iti dau un pumn acum il mai simti doar maine dimineata, sa fim seriosi.
Dau sa ma ridic dupa banca sa intru in curte. Din partea cealalta se aud niste rasete. Dupa voce era Andrei, dar fata sigur nu era Ella. "Opaa" Mi-am zis eu in gand" Andrei sta cu altcineva pe banca si Piti saraca e in casa dansand si facand pe gazda buna." M-am dus langa Costi ca sa pot sa aud ce vobeau. Costi cu gura mare, nu prea am auzit clar ceea ce vorbeau. Ce am inteles clar este ca:"Pacat ca n-ai putut sa vii si tu". Dar asta care incepuse sa ma enrveze ma tot sacaia la cap.
- Dar lasa-ma domne in pace.
- Dar ce-ti fac. Ne giugiulim si noi putin.
- Asa in vazul lumii?
- Dar nu e mai nimeni pe ulita.
- Hai lasa-ma ca n-am chef.
- Tu o sa ai chef la 50 de ani, iti spun eu.
S-a uitat urat la mine si a plecat intr-o furtuna, vijelie, uragan, tornada, ce vreti voi.

Comentarii

  1. Buna ziua ! daca esti interesat/a sa faci link

    exchange cu portalul meu de informatii online

    (http://www.portalio.ro) te rog sa pui linkul meu

    la tine in site si sa imi dai ori un mail

    (portalio@yahoo.com) ori un comentariu la mine pe

    site ca sa te adaug si eu acolo. multumesc frumos

    RăspundețiȘtergere
  2. @Dora: in seara asta scriu al XI-lea capitol ;x

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste