Secretul iubirii (Capitolul I)


Intr-o seara de inceput de februarie Elena statea pe patul ei gigantic cu o carte uriasa in mana, citind secretul iubirii adevarate. Cartea avea 200 de pagini cu tot cu prefata si cu litere scrise cat o gamalie de ac.
Elena este acea fata de 15 ani care viseaza inca din copilarie la o iubire fara suferinta si la o viata roz. E putin mai inalta decat fetele din clasa ei si de aceea sta prima in sirul format la Educatie Fizica, are parul de un blond mai inchis si ochii albastri-albastri. Este detinatoarea unei camere spatioase si peste tot este lasata amprenta ei. Si-a personalizat toate lucrurile. Are un stil de viata strict, dar despre asta vom vorbi mai tarziu.
Prima zi de scoala din semestrul al II-lea: isi ia marul impachetat si apa, isi ia gheanta roz cu sclipici si porneste la drum. Pana acum nimic important, nu?
Scoala este mai mult o inchisoare decat un centru unde copii ar trebui sa invete. Toti trebuie sa vina in uniforma. La ore se vorbeste numai ce trebuie si mai ales trebuie sa se invete pe rupte.
Acasa putem spune ca e si mai rau: mama vitrega, tatal care este orbit de frumusetea "mamei" si alte certuri inutile.
La masa se vorbea de prima zi de munca/scoala/repetitii.
-Elena draga, cum a fost la liceu?intreaba Dana-fiind mama vitreaga a Elenei.
-A fost foarte bine, mai bine ma duceati la inchisoare, spune ea cu mancarea adunata toata intr-o parte si o privire suparacioasa.
Se lasa tacerea, dupa doua minute Matei intervine deranjat:
-Pe mine nu ma baga nimeni in seama?
-O, iubirea mea acum voiam sa te intreb: Tu scumpule ce ai facut la munca azi?
- Mda.. a fost urat.. numai oameni care nici nu stiau ce casa vor sa aiba si ma plimbau pe mine de colo-colo. La tine iubire cum a fost? Dana este coregrafa la Teatru National.
-Poi, a fost si la mine greu, pentru ca au venit niste pusti noi care nu prea le au cu dansul.
-Am avut cu totii o zi grea astazi asa ca sa mancam desertul si sa mergem sa dormim mai devreme ca maine o luam de la capat, spune Matei cu o intelepciune deplina.
Acum sunt toti in camerele lor parca asteptand sa se faca lumina. Elena s-a schimbat in pijamalele ei de satin dintr-un rosu aprins. Si-a dat cu crema pe mani si pe coate si s-a bagat in pat. N-a putut sa adoarma imediat pentru ca se tot gandea la cartea pe care a inceput sa o citeasca. Desigur cartea Secretul iubirii nu era recomandata de la scoala si nici nu avea de gand sa citeasca ce le dadea profesoara.
Se face 1 noaptea si din fundul holului se aude cum se invarte cheia in usa. Elena incuviinteaza din cap si se baga mai adanc in patura.

Comentarii

  1. hmm..imi pare cunoscut genu` ala d liceu:))..oricumm.imi place mult>:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi aminteste de unele povesti care le-am scris acum cativa ani. E dragut scris, usor de citit si multe fete se pot regasi in cuvintele tale.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste