Vera si Costi s-au unit (Cap XII)

Am plecat de langa fitosii aia de prieteni ai Ellei si m-am dus in camera unde puteai sa stai linistita pentru cateva minute. Am intrat in camera. O camaruta mai bine spus. Cu tavanul prea jos cu linoleu vechi si carpete pe pereti. Un pat vechi, se vedea cum arcurile erau scoase si patura rosie care era arsa era pusa deasupra lor pentru a nu bate la ochi. Pe un perete din stanga intrarii era un tablou cu o rochie de mireasa. Doar rochia. Una alba lunga cu trena si voal foarte lung. La geam erau puse niste perdele vechi si cateva jucarii din plusi fara maini sau picioare care se uitau la mine spunandu-mi:"Mai bine iesi din camera asta si ai grija de drumul tau in viata." Straniu, parca toate obiectele vorbeau cu mine si m-am intins pe pat, privind tavanul alb care se invartea. Afara incepuse iar sa ploua, cu tunete si fulgere. Mi-am luat cearceaful si m-am invelit. Simteam ca mi-e frig, dar asta era dor in imaginatia mea. Imi lasasem pantofii la intrare, crezand ca inauntru era la fel de luxos precum in living. Dar ma inselasem. Pe scrin erau asezate intr-o simetri usor de recunoscut, cateva rame maro si negre cu diverse fotografi vechi. L-am recunoscut intr-una pe Andrei care era cu bunica lui la scaldat. Am vazut-o si pe mama lui care se saruta cu fostul sot.
Dulapul a inceput sa scartaie. M-a cuprins o tema uriasa. M-am urcat in varful patului strangand o perna cu puf la piept si punandu-mi mainile la ochi. Usa se deschisese larg si din ea a inceput sa cada prosoape si haine vechi. M-am ridicat in picioare si am inceput sa tip. Pe usa a intrat Costi, care era prin apropiere si m-a auzit.
- Hei, iubito, ce s-a intamplat?
- Cineva a deschis usa dulapului.. si si..
- Si...? Ma intreaba Costi cu privirea lui de" Ce prostuta esti.."
Era neagra si isi misca coada pe langa picioarele lui Costi. Desigur si Costi s-a speriat si a venit langa mine in pat.
-Vai doamne, ce e asta?
- Cred ca e pisica lui Andrei. Ne-a jucat o festa. Am spus eu in hohote de ras.
- Stai sa o dau afara si sa inchid usa. Costi s-a dat jos din pat si mai intai s-a dus sa inchida usa dulapului si dupa usa de la camera. Surprinzator pentru mine a fost ca a inchis-o cu cheia.
Eu am inceput ba sa tremur, ba sa-mi fie prea cald. Costi s-a asezat langa mine sub cearceaf. Doua minte nu ne-am miscat. Vantul batea puternic in geam si muzica inca se mai auzea. Costi a inceput sa-mi puna mana pe burta si sa ma sarute pasional. N-a mai facut asta niciodata, nu-l recunosteam. M-a luat de solduri si m-a urcat peste el. Eu mi-am incretit fruntea si am inceput sa-i dau mainile la o parte. El a inceput sa fie insistent si mi-a desfacut fermoarul de la rochie. M-am pus pe pieptul lui si am inceput sa-l sarut pe gat. Fiorii m-au cuprins din prima clipa cand m-a atins si m-am facut rosie ca vinul. Bine ca era intuneric si nu m-a vazut.
Totul a mers cum mi-am imaginat. Nu eram sigura daca il iubeam cu adevarat. Dar a fost destul de bine. Parca nu ma mai simteam tensionata si voiam sa-l strang in barte si sa-i spun cat de mult il iubesc.
- Ai fost extraordinara. Ai vazut ca am avut dreptate. Am simtit ceva.
- Daca nu era pisica, n-ai mai fi simti nimic. I-am zis eu punandu-mi rochia pe mine.
-Uite, ai stricat tot momentul.
- Tot eu sunt de vina, nu? Ma uitam la el in intuneric si imi era frica sa nu ma impiedic de vrun scaun. I-am simtit buzele lui arzand pe buzele mele si am simtit acelasi val de fericire. Mi-am strans parul si am iesit din camera. Nu voiam sa ne vada lumea ca iesim din aceasi camera amandoi. Mi-am luat pantofii si am iesit afara in ploaie.

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste