Sfarsit cu "Te iubesc!" (Cap XIII)

Ploaia imi cadea pe obrajii dogoriti de caldura si mirosul ma facea sa plutesc. Simteam cum aripile se inalta la cer si ca totul din jurul meu se ridica, dar ploaia abundenta ma facea sa-mi pierd puterile si sa ma afund in lumea subterana. Gandurile ca nu mai sunt eu cea pura si fara pacate ma facea sa imi leg o piatra de gat si sa ma arunc in primul lac care imi iese in fata. Zambetul ironic de pe fata m-a facut sa-mi pierd controlul de fata buna si m-am dus direct la Ella sa-i spun cine este acest Andrei care o sa-i distruga viata.
Ploaia s-a potolit chiar cand am ajuns in fata Ellei. Ella statea pe o bancuta langa coltul casei si asculta muzica. Si eu m-am mirat, cum sa asculte muzica la casti cand muzica era data la maxim. M-am apropiat de ea cu fata trista si dezamagita - jucam teatru,desigur - incercam sa-mi pstrez calmul si sa nu ma apuce un ras prostesc si fara motiv. Lacrimile ii curgeau siroaie pe fata si avea un pumn de servetele pline de sange. M-am speriat si am incercat sa intru in vorba cu ea. M-am asezat pe banca cat mai aproape si i-am scos din ureche stanga casca care urla un hard rock urat si foarte galagios ma asurzea pe mine. Mi-a intors privirea trista si patata de sange:
- Vera, de ce m-ai gasit? mi-a spus ea punandu-si un servetel la nas.
-Am venit sa vorbim. Vreau sa-ti spun ceva. Dar tu ce ai patit?
- Am aflat Vera, am aflat.
- Ce ai aflat?
- De Andrei, ma insala. Vreau sa plec cat mai repede de aici, mi-a spus ea cu o voce tremurata. S-a ridicat dupa banca si s-a intreptat spre poarta.
- Stai, de unde ai aflat? Nu poti pleca. N-ai cu cine.
- Il cunosti cumva pe unu Dinu, de p-aici? El mi-a zis. L-a auzit pe Andrei cu una in boschetii aia de acolo, cica vorbea cu ea cu dulcegari si "poate vii maine pe la mine".
- Stai asa Ella, n-ai cum sa pleci. Mai intai vorbeste cu el. Daca nu o fi adevarat. Deja mi se rupsese inima...eram praf...nu mai aveam cuvinte.
- Ba este, de ce sa minta un taran, nu vad rostul.
- Sincera sa fiu si eu i-am auzit vorbind, dar nu am vrut sa te supar. Voiam mai intai sa vorbesc cu Andrei.
- Stiu ca e adevarat,simt asta, vreau sa plec. Cauta-mi o masina. Poti veni cu mine, mi-a spus deparca eram cele mai bune prietene si fugeam dintr-o fortareata.
- Ma duc acum, dar opresteti sangele sa nu mai curga.
- Fugi, te rog ajuta-ma!
Am fugit cat m-au tinut picioarele si am ajuns la Denisa, singura fata cu permis si care nu avea obiceiul sa bea alcool. Era singura cu care puteam fugi. Am convins-o pana la urma si am plecat spre Bucuresti cu o viteza uimitoare.
Telefoanele sunau fara incetare. Andrei o suna pe Ella si Costi pe mine. Am primit de la Dinu un mesaj in care mi-a scris:"Vezi ca povestea cu Andrei nu e adevarata, nu credeam ca o sa se ajunga la asta, spune-i Ellei sa se intoarca la Andrei. Te rog.". Nu-mi venea sa cred. Eram in drum spre Bucuresti, Dinu a marturisit ca nu e adevarat ce i-a zis Ellei si Ella e moarta de plans. Dupa doua minute Andrei mi-a dat un sms"Vezi ca vin dupa voi. Unde sunteti?" I-am zis ca suntem in drum spre Bucuresti intr-o masina galbena si mica.
In masina Ella se tot ruga sa nu fie adevarat ceea ce a zis Dinu. Si s-a rugat bine, dar acum trebuia sa se roage ca sa ne gaseasca Andrei la timp. Trebuia sa-i spun ca vine dupa noi.
- Ella, am vorbit cu Andrei.
- Nu vreau sa mai aud de el...intelegi? Niciodata.
- Stai asa, a zis ca vine dupa noi, stia ca mergem spre Bucuresti.
- Ooo nu, Denisa mergi mai repede. Nu vreau sa-l vad.
- Dar te rog, asculta-ma, vrea sa vorbeasca cu tine.
- Am zis nu. Si daca mai scoti un singur cuvant te las aici.
- Sa stii ca Dinu...
- Nici un Dinu, am zis. Denisa opreste masina!
- Nu, te rog, lasa-ma sa-ti explic...
- Nu vreau sa te mai vad. Pa
Si uite asa am ramas singura pe un drum fara lumini si fara picior de om. Asteptam sa vine odata Andrei si sa ma ia de aici. Am asteptat cateva minute, bune. Pantofii incepeau sa ma roada. Parulul imi luase razna de la umezeala si incepuse sa-mi curga si nasul. Din indepartare se vedea o masina mare, rosie. Am incercat sa o opresc, dar n-am putut. Dupa cativa metri a oprit si s-a dat jos din masina speranta mea. Andrei era cu Dinu, fratele lui Dinu si cu Costi in masina.
- Ce-ai patit? Unde e Ella? mi-a zis Andrei cu lacrimi in ochi.
- M-au lasat aici si au plecat mai departe.
- Bine, urca in masina, mergem dupa ele.
M-am urcat in spate langa Dinu.
- Ce faci ma nenorocitule? Cum ai putut ma sa-i zici asa ceva Ellei, bai taranule. I-am dat doi pumni in burta, dar am fost oprita de Costi.
- Lasa-l, ca l-a batut Andrei destul.
- Asa si merita.
- Dar... n-am vrut, a spus Dinu.
- Taci! Am strigat toti trei simultan uitandu-ne urat la el.
Pe drum se vedeau girofare. Politie, salvare, descarcerare. Nu stiam inca ce se petrece. Ne-am apropiat mai mult si am vazut masina galbena in santul adanc si cu mocirla. Nu mai aveam cuvinte si l-am rugat pe Miran, fratele lui Dinu care conducea, el fiind singurul care avea carnet si ne baut, sa opreasca. Politia misuna. Se auzeau tipete. L-am luat deoparte pe Andrei si i-am zis:
- Andrei, imi pare rau.
- Ce, ce, ce s-a intamplat?
- In masina asta au fost fetele.
- Nuuuu! Andrei a inceput sa planga si a alergat catre salvare.
- Ella, Ella, unde esti?
- Sunt aici Andrei.
- Iubita mea! Esti bine? Sa nu mai pleci niciodata de langa mine.
- Da, sunt bine. Sunt lovita la cap putin, dar imi trece.
- Sa stii ca fata aceea, Diana, era o o prietena din copilarie, dar mama ei nu o lasa sa plece la o ora asa tarzie si a iesit putin la ea la poarta. Nu ma ascundeam de tine. Te rog iarta-ma. N-am vrut sa te supar.
- Stai linistit. De acum incolo nu o sa mai am incredere in ori-si-cine. Te iubesc mult de tot si nu vreau sa te pierd.
- Si eu te iubesc mult Ella.
S-au luat in brate si au inceput sa planga de bucurie. Costi m-a luat in brate si mi-a soptit la ureche ca ma iubeste. Dinu s-a dus la Andrei si i-a dat o patura sa se inveleasca ca se facea frig. Si-a cerut scuze. Niste scuze sincere si nevinovate. Denisa n-a patit nimic. Au avut noroc amandoua ca au avut centura de siguranta. Medicii i-au pus un bandaj la cap Ellei si au lasa-o cu Andrei.
Nimic nu este mai frumos decat sa te strangi in brate cu persoana iubita. Nu uita sa iubesti. Ai grija de iubirea ta. Daca nu ai, nu uita ca iubirea cea mai mare este ascunsa chiar sunt nasul tau. Incearca sa o intelegi. Nu uita sa fii curat si sa ai ganduri bune. Ai grija de tine!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste