Pentru ce trăim?

Sunt oameni care ştiu să fie buni atunci când trebuie şi te ajută când ai nevoie. Sunt puţini, dar contează să ai unul pe lângă tine. Cel mai frumos ar fii să încerci şi tu la fel, să ajuţi şi să nu ceri înapoi, să te zbaţi şi îţi spun eu că ai să te simţi mai bine după. Parcă sufletul este mai uşor şi ai o satisfacţie. Adică pentru ce trăim?



De fiecare dată când te uiţi la un film sau citeşti o carte întâmplările de schimbă şi te face să te gândeşti, eu de ce nu pot?
Sigur ţi s-a întâmplat să te uiţi la un film şi la sfârşit să te gândeşti "hai să mă schimb şi eu", dar dacă eşti "slab" n-ai să reuşeşti, a doua zi eşti la fel. Încearcă să te schimbi în bine, dar treptat şi să fii mai bun. Şi iar repet, pentru ce trăim? Nu ca să fim mai buni unii cu ceilalţi?

Desigur dacă exagerezi lumea o sa te creadă "prost", dar nu întrece măsura cu această bunătate, atunci când nu merită cineva nu încerca să fii bun, încearcă să fii cât se poate de drep şi realist.
Exclude din viaţa ta oamenii pesimişti şi care nu au frică de Dumnezeu.

Am vrut să scot în evidenţă că ar trebui să fim mai buni şi că nu trebuie să ne lăsăm călcaţi în picioare.

Comentarii

  1. Traim in timpurile lacomiei. Toti in adancul sufletelor lor ar stie de bunatate, ar vrea sa se schimbe, dar se tem de prejudecatile altora.
    Intentiile tale sunt foarte bune, de aceea te apreciez si ai un cititor fidel: eu. >:d<

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cosmin: iti multumesc mult Cosmin :"> Cititorul meu fidel :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate, asa este. Prietenii adevarati sunt putini.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu îţi răspund articolului ăsta printr-un post :) http://www.stilizer.ro/pentru-ce-traim

    RăspundețiȘtergere
  5. sunt de acord cu ce ai scris. Traim pentru ca avem viata si trebuie sa o facem intr-un mod cat mai placut.Ajutandu-i pe altii si avand inima deschisa tot noua ne facem un bine, cu toate ca in ziua de azi se rasplateste cu rau, ajutorul vine din alte parti :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ai dreptate ...mi-a placut enorm articolul...

    RăspundețiȘtergere
  7. De multe ori bunatatea este luata la misto:). Niste cretini sincer , eu din totdeuna am incercat sa fiu bun , dar cateodata mi-am dat seama ca nu am pentru cine. In ziua de azi rar mai vezi bunatate , dar sincer eu tot bun raman.:)

    RăspundețiȘtergere
  8. @S: am sa-l citesc:d ms:*
    @Lavi: trebuie sa ajutam ca sa fim ajutati :P
    @Vioreld: iti multumesc:*
    @band of brothers: deci cum am spus, buni, doar cu cine merita. trebuie sa ramai bun, pentru ca atunci, pentru ce traiesti?

    RăspundețiȘtergere
  9. numai o greseala sa nu faci...sa nu te increzi in oameni..pentru ca vei avea parte numai de dezamagiri

    RăspundețiȘtergere
  10. Pacat ca in zilele de azi gasim tot mai putini oameni care ajuta si fac lucruri bune fara sa astepte ceva in schimb...si asa totul se duce de rapa...:(

    RăspundețiȘtergere
  11. da suntem buni..dar cand avem nevoie noi de ajutor....nu te ajuta NIMENI !

    RăspundețiȘtergere
  12. ai mare dreptate ...dar la fel de multa dreptate are si @un suflet inocent...si ca o completare...de cele mai multe ori cand esti bun esti luat de prost...dar totusi..asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne mai ajutam prietenii la nevoie..chiar daca stim ca poate ei nu o sa intoarca favorul..

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste