Trecut si viitor


În acest articol am să vorbesc despre ce cred eu că înseamnă trecut şi ce însemnă viitor.

   Trecutul este o etapă din viaţa noastră care s-a încheiat, desigur, şi care are să ne bâtuie până vom putea scăpa definitiv de el, ceea ce nu se poate. Trecutul se poate clasifica: amintiri şi trecut(punct); Vă întrebaţi acum care e diferenţa? Diferenţa este una foarte vizibilă, amintirile sunt frumoase, iar trecut(punct) este un trecut pe care nu-l mai vrem să-l vedem, simţim, trăi.
    Se poate uita trecutul?
  Cu siguranţă că nu, deoarece el face parte din viitor. Tot ce s-a întâmplat în trecutul nostru fie el frumos sau nu, ne va afecta viitorul, pentru că din cauza lui, vom lua nişte decizii, care vor ţine cont de ce s-a întâmplat cu noi în trecut.
   Singura cale prin care putem să ne debarasăm de trecut, fizic vorbind, este prin aruncarea sau ascunderea obiectelor care îţi aduc aminte de trecut. Dacă este vorba de un obiect preţios îl poţi da mamei sau unui prieten, dacă nu, îl poţi arunca, dacă nu vrei să-l mai vezi, dar nu vrei nici să-l dai, poţi să-l pui într-un loc bine ascuns, crezând că peste câteva luni vei uita complet de el. Dar dacă e vorba de o persoană, care chiar nu vrei să o mai vezi, pur şi simplu rupi orice legătură cu ea şi încerci treptat să rupi legătura şi cu prietenii comuni.

Trecutul nu se uită, trecutul de păstrează!

   Viitorul este o etapă necontrolată, noi doar de dăm cu presupusul cam ce-ar trebui să se întâmple.
   Viitorul ne va surâde, doar dacă ne gândim la el optimişti, nu să negăm tot ce am putea face pe viitor.
    Ne putem schimba viitorul?
   Doar oamenii care ştiu ce e bine şi ce e rău. Adică nimeni!
Viitorul este ca o muscă, nu ştii niciodată unde va ajunge.


Comentarii

  1. O problema cu trecutul am abordat-o si eu intr-o postare anterioara de-a mea. Parerea mea este ca oricat de marcant ar fi trecutul, trebuie sa fii atat de tare incat sa-l poti depasi intr-un fel sau altul si tot incercand o chestie pana gasesti persoana/obiectul potrivit deoarece un actual sa zicem iubit nu are nici un fel de legatura cu cel din trecut care poate s-a comportat urat si astuia din prezent ii aplici masuri mai drastice decat AR FI TREBUIT SA LE IEI la ala ce a trecut pentru ca nu stii niciodata persoana sau daca e mai rea decat aia din trecut. Concluzie: Daca nu ai putere sa uiti trecutul ori faci ceva practic ori te rogi la Cel de sus sa te ajute sa uiti. Viitorul conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  2. Recent am gasit blogul tau. Scrii foarte frumos. Bravo!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste