Treceți la conținutul principal

Imi cer scuze

Creierul îmi este gol, este secat de rutină, plictiseală şi mai ales oboseală. Concentrarea îmi este la pământ, iar ideile îmi vin repede şi le uit la fel de repede. Am încercat să găsesc un cuvânt care să-mi definească starea de spirit şi tot ce mi-a venit în minte a fost "rutină". 

Cu ocazia asta vreau să-mi cer scuze că nu am fost activă şi promit că până la sfârşitul săptămânii am să-mi revin. 

Comentarii

 1. hai! pune mana si treci la treaba ;)

  RăspundețiȘtergere
 2. Clax: oo, nu credeam ca am cititori care vor neaparat sa scriu ceva interesant :)) am sa ma apuc :D :*

  RăspundețiȘtergere
 3. Paul: :"> mersi. incerc sa scriu ceva acum.

  RăspundețiȘtergere
 4. pei daca al tau creier e secat de rutina, cum iti definesti starea de spirit rutina_

  RăspundețiȘtergere
 5. Alexander: Nu stiu la ce te-ai referit...

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

Limba păsărească era vorbită de generaţia mea. Eram în faţa blocului şi ca să nu audă toţi vecinii ce puteam noi la cale, preferam să vorbim într-un limbaj numai de noi cunoscut. Am căutat prin mai multe surse şi am ajuns la această limbă păsărească. Pot spune că este destul de greu, dar dacă ai cuvântul în minte şi îl desparţi în silabe, poţi să vorbeşti foarte uşor pe această limbă. Îţi trebuie mult exercițiu.

Şi avem...

După vocalele A E I O U se pun următoarele:

 A = pa
 E = pe
 I = pi
O = po
U = pu

Exemple:

da = dapa
nu = nupu
bine = bipinepe
rău = răpaupu
te iubesc = tepe ipiupubepesc
îmi placi = ipimipi plapacipi (asta suna haios)
îmi place blogul tău = ipimipi plapacepe blopogupul tapaupu


O zi obişnuită din viaţa mea

O zi obişnuită din viaţa mea, acum, înseamnă să mă trezesc la 9 AM şi să mă pregătesc pentru a pleca la şcoală. Nu este chiar aşa de uşor precum pare. Eu obişnuită cu trezitul de dimineaţă, adică pe la 6AM, atunci când eram în şcoala generală, acum îmi este foarte greu. Programul de la şcoală este foarte încărcat şi nu-mi mai rămîne timp şi pentru mine. Pentru activităţiile pe care aş vrea să le fac, care îmi fac plăcere, nu care sunt greu de efectuat şi au un timp anume de terminat.

Revenim la ora standard. Ora de iarna

Dormim mai mult pentru câteva zile.
Ora de vară este între o dată din luna aprilie și o dată din luna octombrie. Ora de iarnă este ora standard, iar ora de vară este cu o oră înaintea ei.
De ce?
Pentru că pe timpul verii să nu se mai consume multă lumină, ora fiind de vară, adică cu o oră înaintea orice standard (ora de iarna). Mai corect spus este că ne întoarcem la ora normală, ora standard.
În Romania
În prezent, ora de vară se aplică în fiecare an, în ultima duminică din martie (ora 03:00 devine 04:00), și ultima duminică din octombrie (ora 04:00 devine 03:00).
Cine?
Ideea a venit de la Benjamin Franklin.

Primul război mondial
Germania și Austro - Ungaria au adoptat acest sistem pentru a economisii rezervele de cărbune necesare producției de război. Romania adoptă aceste sistem în 1917, astfel trecând de la ora de iarna la cea de vară. 
Regina Maria notează în jurnalul ei:

De azi se schimbă ora – se dă înainte, ora șapte e deja ora opt și așa mai departe. A trebuit să o facem pentru că rușii…