Treceți la conținutul principal

Tinerii dezbat (2012)


Totul a început de la o doamnă profesoară care m-a recomandat profesoarei coordonator, pentru abilităţile mele de vorbire "prea multă" ca să spunem aşa.

Am acceptat cu gândul că o să fie foarte frumos, emoţii constructive, că am să-mi fac prieteni noi şi am să învăţ să vorbesc, să mă exprim mult mai frumos. Toate acestea s-au îndeplinit cu succes şi sunt tare mândră că am participat la un asemea concurs.

În ce constă concursul?Toţi prietenii mei m-au întrebat în ce constă acest concurs şi multora le-am spus " Mă duc acolo să dezbat.", iar ei m-au întrebat uimiţi: "Ce să faci?"

Mulţi nu cunosc termenul de "a dezbate". (Cuvântul "dezbatere" conform dex-ului înseamnă o discuţie largă asupra unei probleme de interes general)

Jocul avea trei moţiuni sau legi, care trebuiau dezbătute pro sau contra, depinde cum picai. Au fost patru meciuri dintre care două câştigate.

Nu am ajuns în semifinală din păcate, dar am avut onoarea să asist la marea finală care s-a dat între Colegiu Naţional Mihai Viteazu şi Colegiu Naţional Sfântul Sava. Diferenţa între cele două echipe a fost foarte mare, finala fiind câștigată de Sava.

Ce mi-a plăcut?

Mi-au plăcut emoţiile provocate de runde, atunci când ştiai că cel din înaintea ta termina cele cinci minute de vorbire şi că trebuie să vină rândul tău, inima îţi bate din ce în ce mai tare şi ai două secunde în care uiţi tot ce trebuie să spui, dar când te ridici în picioare şi lumea se uită la tine, iar atunci când zici ceva bine te aprobă, începi să impui respect şi să te afirmi. Este o sentiment nemaipomenit.

Ultimă rundă a fost şi cea mai dificilă din punctul meu de vedere, s-au adus nişte argumente în discuţie care pe mine m-au enervat la culme, dar din păcate trecuse rândul meu şi nu mai puteam spune nimic.

La anul voi fi singura care mai poate participa la concurs şi voi aduce după mine doi dintre elevii clasei a 9 sau a 10 de la anu. La anul sper să povestesc cât de ușor a fost sa luăm locul I.Comentarii

 1. Felicitari ! Iti doresc succes si data viitoare sa castigati !

  RăspundețiȘtergere
 2. Pentru inceput eu zic ca e bine :) Felicitari si la anul locul 1 :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Noroc! Îți țin pumnii, și sper ca anul viitor să fii pe locul pe care-l meriți, adică 1. :)

  Ps: Vezi că ai greșit ceva din neatenție. ”Exte”, și ”Ne mai pomenit”.

  RăspundețiȘtergere
 4. Când eram în Consiliul Elevilor am participat odată ca observator la ''Tinerii dezbat''. Foarte interesantă experiență... după cum o numesc eu, confruntarea neuronilor. Felicitări!

  RăspundețiȘtergere
 5. bravo, succes in continuare

  RăspundețiȘtergere
 6. Aloha, aici o alta debate-rita! In ce regiunea te-ai incadrat?

  RăspundețiȘtergere
 7. Iambiental: anul acesta am participat. Bucuresti-Ilfov :D

  RăspundețiȘtergere
 8. Sa-nteleg ca esti a 10a. Idem. Cam cand te-ai apucat de debate?

  RăspundețiȘtergere
 9. Iambiental: De aprox o luna ;)) da, sunt a 10 :D

  RăspundețiȘtergere
 10. zgaibber: 1. includerea rromilor in societate si femeia in politica. daca intram in semifinala avea multiculturalismul este o utopie :D

  RăspundețiȘtergere
 11. includerea rromilor în societate+ ((-multiculturalismul)+este o utopie). Asta ar fi fost tema perfectă pentru semifinală.

  RăspundețiȘtergere
 12. Defapt nu e chiar asta motiunea cu romii ci daca incluziunea lor e o chestiune de aplicare a legii sau nu. E o diferenta...

  RăspundețiȘtergere
 13. lambiental: Da, legea este mai mare si este exact ceea ce zici tu, dar nu am stat acum sa scriu tot ce zice acolo ca este mult. :P

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

Limba păsărească era vorbită de generaţia mea. Eram în faţa blocului şi ca să nu audă toţi vecinii ce puteam noi la cale, preferam să vorbim într-un limbaj numai de noi cunoscut. Am căutat prin mai multe surse şi am ajuns la această limbă păsărească. Pot spune că este destul de greu, dar dacă ai cuvântul în minte şi îl desparţi în silabe, poţi să vorbeşti foarte uşor pe această limbă. Îţi trebuie mult exercițiu.

Şi avem...

După vocalele A E I O U se pun următoarele:

 A = pa
 E = pe
 I = pi
O = po
U = pu

Exemple:

da = dapa
nu = nupu
bine = bipinepe
rău = răpaupu
te iubesc = tepe ipiupubepesc
îmi placi = ipimipi plapacipi (asta suna haios)
îmi place blogul tău = ipimipi plapacepe blopogupul tapaupu


O zi obişnuită din viaţa mea

O zi obişnuită din viaţa mea, acum, înseamnă să mă trezesc la 9 AM şi să mă pregătesc pentru a pleca la şcoală. Nu este chiar aşa de uşor precum pare. Eu obişnuită cu trezitul de dimineaţă, adică pe la 6AM, atunci când eram în şcoala generală, acum îmi este foarte greu. Programul de la şcoală este foarte încărcat şi nu-mi mai rămîne timp şi pentru mine. Pentru activităţiile pe care aş vrea să le fac, care îmi fac plăcere, nu care sunt greu de efectuat şi au un timp anume de terminat.

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste

Nu este 14 Februarie, stiu.                 Nu poți să treci cu vederea atunci când un prieten te roagă sa-l ajuți să-i facă iubitei lui un cadou mai special. A relatat cum s-au cunoscut și decursul relație lor pana în prezent.
Mă bucur pentru voi, Bianca și Andrei, ca sunt fericiți și să mă chemați la nunta voastră.(hihi)                                                                                                                                                 

Nu putem spune că relaţia noastră a avut un început fantastic. Un început despre care se scrie în cărţi sau despre care se pot face filme. Nu putem spune că am fost amândoi ”wow” de la început sau că a fost ceva plănuit. Însă putem spune că datorită acestui început, continuarea a fost mai frumoasă decât se scrie în cărţi, mai minunată decât acele poveşti de dragoste despre care se fac filme.                          Începutul nostru a fost perfect aşa cum a fost, deoarece, uită-ne aici, iubindu-ne la nebunie şi din ce în ce ma…