De ce frate?


    De ce oamenii mari cred despre noi tinerii că nu avem probleme şi că viaţa noastră de adolescenţi trebuie să fie mereu roz?

   Teoretic aşa trebuie să fie, pentru că noi nu ar trebui să ne confruntăm cu probleme la această vârstă, dar după părerea mea este bine, pentru că aceste probleme, minore, în cele mai multe cazuri, ne ajută să ne descurcăm în viaţă. Iar greşelile pe care le facem acum, noi învăţăm din ele, chiar dacă nu vă arătăm vouă.

   Aşa că, să nu mai credeţi voi că totul este roz în viaţa noastră şi să nu vă treacă prin cap să ne întrebaţi ce probleme avem, pentru că o să spuneţi ceva de genu "doar pentru atât îţi faci tu griji?". Poate pentru voi problemele noastre sunt un nimic în comparaţie cu ale voastre, dar noi le percepem şi le rezolvăm altfel.
 

Comentarii

  1. Și cel mai urât este atunci când tu te simți oribil, ai un sentiment de disconfort interior, simți că vrei ceva, dar nici tu nu reușești să îți dai seama ce... iar toată lumea se ține de capul tău să le dai explicații. Când le explici ceea ce simți, te trezești că îți aruncă un text de genul ''eeh, prostii...e doar în mintea ta'', și apoi se așteaptă că gata, problema ta e rezolvată.
    Dacă taci și nu le spui ce ai te bat la cap, auzi texte de genul ''nu ai încredere să îmi spui''. Și ce e cel mai grav... nu doar de la adulți auzi asta. Poți auzi asta și de la prieteni.
    Cel mai bun lucru pe care îl poți face atunci este să petreci timp cu tine însuți, să cobori în sinea ta și să te odihnești acolo. Să profiți de singurătate și de natură pentru a te calma, a-ți alina starea de disconfort. Să cauți un motiv pentru care să vrei să o iei de la capăt, să ai acel ceva care să te facă să crezi că nu e totul pierdut, chiar dacă ai pierdut totul.
    Doar că din păcate nu toți au norocul de a găsi acel ceva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este adevarat tot ce ai zis aici. mersi pentru sfat :*

      Ștergere
  2. Pentru ca multi sunt limitati in gandire, si e prea greu sa dai un sfat, e mai usor sa te uiti de sus.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. N-a zis nimeni ca nu aveti probleme, dar sunt mult prea mici fata de cele ale adultilor. Daca intr-o zi nu ai ce manca, incepe sa devina o problema.
    Sau cand vezi ca esti calcat in picioare la serviciu...
    Pe toate o sa le vezi mai tarziu :)

    RăspundețiȘtergere
  4. sau poate pentru ca au uitat cat de mari li se pareau problemele cand erau de varsta noastra. eu sunt convinsa ca, peste 10 ani, o sa radem de "problemele" pe care le avem acum, dar asta nu inseamna ca nu-s la fel de importante :-s

    RăspundețiȘtergere
  5. Eh , asa-s oamenii astia mari !

    RăspundețiȘtergere
  6. Aici cam ai spus-o corect! Cam asa sunt oamenii astia mai mari se cred mai sus ca noi!

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu prea stau lucrurile așa. Sunt probleme minore, dar le rezolvați altfel.Hmm vreau exemple cum? Pentru că auzim sinucideri în masă, introvertiți. Pe vremea noastră ( aoleu doamne sunt bătrân ) ne rezolvam probleme direct în față. Acum se rezolvă pe mess, facebook, sau telefon.

    Ai greșit ok, important este să îți asumi responsabilitatea, iar tinerii, încă sunt copii nu? Și până la urmă, fără greșeli nu te poți maturiza. Înțelept ar fi dacă ai putea să înveți din greșelile altora, dar atunci, ai mai putea să te numești om?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste