Treceți la conținutul principal

Excursie prin munti 2012


Uite că am fost şi pe la munte. La muntele nostru, din România. Un peisaj care te lasă cu gura căscată. Aer curat. Drumuri forestiere. Stânci. Păduri defrişate. Un peisaj umitor.

O săptămână fără o zi, am stat plecată de acasă. Am avut patru gazde, primitoare, ce-i drept. La primele două gazde am avut nişte paturi pe care puteai să dormi, la a treia...mai bine nu dormeam, la a patra, măcar am închis ochii pentru două-trei ore.

Pe unde am umblat?

Am parcurs traseul următor:

 Transalpina -  sfat: dacă nu ai peste 100 de ani de experienţă în ale condusului, nu te duce acolo; poze nu am, pentru că a fost o ploaie torenţială şi n-am putut prinde nimic, pentru că pur şi simplu nu vedeai pe unde mergi.
 Pensiunea Mija - situată în munţii Parâng, unde nu ai semnal, unde pârâul de lângă pensiune te adoarme imediat şi ai senzaţia că plouă non-stop. Unde paturile sunt excelente, iar albinele te enervează la culme. Aici a fost frumos. Merită să ajungi şi tu.

Pensiunea Monica - situată în satul Costeşti, la o distanţă de 20 km faţă de Sarmizegetusa Regia. Patul excelent. Am avut vila numai a noastră.

Sarmizegetusa Regia - 20km de drum forestier. Priveliştea este uimitoare. Sfat: înainte să ajungi acolo să te documentezi despre istoria monumentelor, pentru a nu te uita ca ....la poartă nouă.

Geoagiu Bai - am ajuns şi unde ne propusesem cu o săptămână în urmă. Frumos. Excelent. Am stat la un apartament. Apă caldă nu există. Urât. Patul a fost cel mai urât. În fine. Am făcut baie în apă termală, pe la vreo douăzeci şi opt de grade. Poze nu am, pentru că am stat numai în apă.

Ocna Sibiului - apă sărată. Am plutit toată ziua. Am fost albă. M-am bronzat şi mai mult. Nu am poze, pentru că și aici....m-am bălăcit toată ziua. Am plecat de aici şi ne-am îndreptat la poalele Făgăraşului, pentru a face a doua zi Transfăgărășanul. Am dormit în comuna Cârţişoara, la o bătrânică foarte amabilă. Patul - se putea mai bine.

Transfăgărășanul - Am făcut poze, da, aici am făcut. Am văzut şi Bâlea Lac. Acolo mi-aş face o casă de vacanţă.

Am selectat pozele care au ieşit bine. M-am gândit că vrei o poză două pentru ecranul calculatorului tău. Aici vei găsi peste zece "wallpapers"   AICI

Comentarii

 1. impresiile mele despre vacanta ta, cand imi iau masina cu prima ocazie trec prin bucuresti sa te iau sa facem transalapina si trasfagarasanul... de dormit dormim la cort in vecinatatea lui Mos Martin.

  Pozele le-am vazut pe facebook, foarte frumoase!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. oo ce dragut. te astept prin bucuresti. mai bine dorm in cort :)) :D

   Ștergere
  2. mentionez ca n-am mai condus de ceva vreme... dar tin la viata mea :D,z ic eu ca constituie o garantie destul de buna.

   Ștergere
 2. TAREEEEEEEEEEEE. De vreo 2 ani zic ca fac si eu traseul asta. Nu reusesc nici chip!

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

Limba păsărească era vorbită de generaţia mea. Eram în faţa blocului şi ca să nu audă toţi vecinii ce puteam noi la cale, preferam să vorbim într-un limbaj numai de noi cunoscut. Am căutat prin mai multe surse şi am ajuns la această limbă păsărească. Pot spune că este destul de greu, dar dacă ai cuvântul în minte şi îl desparţi în silabe, poţi să vorbeşti foarte uşor pe această limbă. Îţi trebuie mult exercițiu.

Şi avem...

După vocalele A E I O U se pun următoarele:

 A = pa
 E = pe
 I = pi
O = po
U = pu

Exemple:

da = dapa
nu = nupu
bine = bipinepe
rău = răpaupu
te iubesc = tepe ipiupubepesc
îmi placi = ipimipi plapacipi (asta suna haios)
îmi place blogul tău = ipimipi plapacepe blopogupul tapaupu


O zi obişnuită din viaţa mea

O zi obişnuită din viaţa mea, acum, înseamnă să mă trezesc la 9 AM şi să mă pregătesc pentru a pleca la şcoală. Nu este chiar aşa de uşor precum pare. Eu obişnuită cu trezitul de dimineaţă, adică pe la 6AM, atunci când eram în şcoala generală, acum îmi este foarte greu. Programul de la şcoală este foarte încărcat şi nu-mi mai rămîne timp şi pentru mine. Pentru activităţiile pe care aş vrea să le fac, care îmi fac plăcere, nu care sunt greu de efectuat şi au un timp anume de terminat.

Kung Fu Panda 2 dublat in romana

Kung Fu Panda 1
M-am uitat la prima parte acum cateva zile si este foarte interesant filmul. Prima parte o ai aici.Kung Fu Panda 2
Iar partea a doua e si mai frumoasa si o gasesti aici dublata in romana