N-are cum sa nu te afecteze

După ce am montat mobila în bucătărie m-am pus cu mama la televizor. Am ajuns pe un post unde încă mai erau ştiri.

Ceea ce am auzit m-a cutremurat şi m-a făcut să îmi schimb modul de viaţă.

Era un reportaj despre nişte fetiţe dintr-un sătuc, uitat de lume, care nu aveau cu ce să se îmbrace pentru a merge la şcoală. Un străin a venit la ele pentru a le aduce strictul necesar pentru începerea şcolii.

Cel mai mult m-a afectat răspunsul unei fetiţe la întrebarea: " Ce ţi-a plăcut cel mai mult din ce ai primit azi?". Iar fata a răspuns: " Bananele". Mi-au dat lacrimilie ştiind că eu las bananele să se strice şi alţi copii se bucura aşa de mult când le aduci nişte fructe sau ciocolată.


Comentarii

  1. Uite asa am patit si eu cand am zaut anul trecut o stire din Republica Moldova. Stii cum este senzatia aceea cand te simti neputincios?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asa m-am simtit eu acum. daca as fi avut cum sa-i ajut, crede-ma ca ii ajutam. :(

      Ștergere
    2. Uite eu in seara asta am ajutat pe cineva. Ce bine ma simt cand ajut.

      Ștergere
  2. Eu am plans saptamana trecuta, la o stir despre o fata care a disparut in timp ce se intorcea acasa de la biserica, pe un drum care dadea prin padure. 22 de ani, sau 23. Practic anii mei. Un drum pe care il facuse de zeci, poate sute de ori. Te face sa nu iti mai dai ochii peste cap cand spune mama sa o suni cand ajungi nu stiu unde, sau cand te cauta parintii de mii de ori pe telefon sau pe net, sa vada ce mai faci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu stii cand iese un sihopat din tufisuri (padure) si iti da cu ceva in cap. Toti cei care nu fac rau societatii sunt in puscarie si cei care au probleme grave stau de veghe la coltul strazii tale.

      Ștergere
  3. Asta este unul dintre putinele cazuri de acest gen, sunt foarte multi copii si foarte multi batrani care vad o bucatica de carne sau un fruct odata pe an...

    RăspundețiȘtergere
  4. ar trebui, sa fim mai multumitori cu ceea ce avem...alti nu au nici jumate...

    RăspundețiȘtergere
  5. Da... impresionant. Asemenea stiri trebuie sa ne puna putin pe ganduri si sa ne dam seama ca noi, cei care avem ce pune pe masa, ar trebui sa nu ne mai vaitam ca "viata noastra e de rahat, vrem sa murim, nu mai avem pentru ce sa traim etc" :| Copiii aia vad o banana o data pe an (in cazurile bune) si tot nu sunt asa tristi si deprimati ca astia de bani gata care au totul doar pocnind din degete.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste