Treceți la conținutul principal

Alegerea viitorului


Alegerea unui viitor nu este aşa de uşor cum pare. Îţi trebuie ceva timp ca să te decizi. Contează foarte mult să nu iei decizii importante în ultima secundă. Îţi trebuie un an sau doi pentru pregătire.

Eu, am trecut prin mai multe etape.

1. "Când o să fiu mare, vreau să fiu ca mama şi ca tata" Mda... eram mică, niciodată nu o să ajung ce sunt ei.

2. Atunci când eşti mic, cei din jur te influenţează foarte mult. După ce ai trecut de faza "mama şi tata", ajungi să iei ca exemplu pe profesori. "Când o să fiu mare, vreau să fiu profesoara de biologie". Îmi place biologia, apropo.

3. Atunci când treci la o treaptă superioară şi creierul tău începe să judece, îţi dai seama că toate visele tale de viitor sunt nişte basme.

Şi

4. Ajungi în situaţia mea (sau poate ai trecut de mult) când cu doi ani înainte de bac, părinţii tăi te pun să te gândeşti unde vrei să dai mai departe. Începi să-i întrebi pe ai tăi să-ţi dea o sugestie. Cu siguranţă că ei vor să faci, exact ceea ce au făcut şi ei. Na, ţie nu prea îţi convine. Singurul lucru pe care îl poţi face este să:

A. Să te gândeşti ce profil îţi place mai mult.(real/uman)

B. Abilităţile tale.

C. Defectele tale.

D. Să te gândeşti şi ce se plăteşte bine şi mai ales ce meserie nu va dispărea în următorii 10-20 de ani.

Eu am făcut aşa:

A. Profilul este real. Biologie.

B. Energică, descurcăreaţă, inventivă.

C. Prea multă energie strică.

D. Vreau să merg mai departe în domeniu medicinei.

Cine citeşte asta şi încă nu a dat bacu', rog să facă şi el/ea punctele A-->D


Comentarii

 1. mult succes, am impresia ca am scris si eu 1-2 articole despre asta...
  Eu unul ma bucur de drumul ales, dar inca mai trebuie sa definitivez calea, fiindca e si asta plina de oportunitati

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu ai vrea sa sti ce imi doream, si inca imi doresc, sa ajung

  RăspundețiȘtergere
 3. mama, parca ma simt batrana cand te aud :)) la mine a fost usor. stiam ca voiam ceva comunicare, am dat de o profa de engleza (pt admitere) care mi-a schimbat viata si asa am ajuns sa fac 2 facultati. dupa 3 ani (de la admitere) si alte 2 persoane incredibile, stiu ca vreau sa fac 2 lucruri :)) lingvistica si pr cultural. deci da, conteaza ft mult ce vrei tu, dar si ce oameni cunosti :D

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. da, asa este, conteaza pe cine intalnesti in viata.

   Ștergere
 4. A. Deşi sunt la profil real şi ar trebui să-mi placă mai mult să lucrez cu cifrele decât cu oamenii, optez pentru cel uman...

  B. Păi nu aş avea timp să le scriu pe toate, dar în general sunt o persoană comunicativă şi sociabilă şi îmi place să lucrez cu oameni. Probabil aş fi un bun psiholog sau un foarte bun veterinar.

  C. De obicei obosesc foarte repede, atât fizic cât şi psihic, am nevoie de foarte multe ore de somn. În rest, cred că nimic. Nu-mi doresc ceva care să mă epuizeze.

  D. Oamenii din alte ţări schimbă foarte des locurile de muncă şi de cele mai multe ori aceste locuri de muncă nu prea au legătură. De exemplu, azi eşti secretară, peste 3 luni te concediază şi găseşti un job în domeniul imobiliarelor, peste doi ani faci un curs şi devii asistentă într-un cabinet stomatologic, apoi peste un timp te gândeşti la farmacie. Şi aşa mai departe. Eu îmi doresc să fac ceva care să mă satisfacă din punct de vedere spiritual, ceva care să-mi placă şi să mă împlinească. Să-mi spun "uite frate, asta mi-am dorit să fac dintotdeauna! asta îmi place să fac", să nu merg cu scârbă la locul de muncă, doar să fac un ban de pâine.
  La urma urmei, eu pot trăi şi foarte modest, c-un pateu şi-o pâine pe zi, dar să ştii că bărbosu' ne vede pe toţi şi sunt sigură că are el ceva pentru mine. Doar n-o să mănânc pe banii alor mei toată viaţa...

  :*

  RăspundețiȘtergere
 5. Chiar că e greu ! Eu sunt a XII-a și încă nu sunt 100% sigură de ceea ce vreau să fac mai departe.
  E foarte bine că ai început să te gândești la asta din timp !

  Seară plăcută sa ai !

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

Limba păsărească era vorbită de generaţia mea. Eram în faţa blocului şi ca să nu audă toţi vecinii ce puteam noi la cale, preferam să vorbim într-un limbaj numai de noi cunoscut. Am căutat prin mai multe surse şi am ajuns la această limbă păsărească. Pot spune că este destul de greu, dar dacă ai cuvântul în minte şi îl desparţi în silabe, poţi să vorbeşti foarte uşor pe această limbă. Îţi trebuie mult exercițiu.

Şi avem...

După vocalele A E I O U se pun următoarele:

 A = pa
 E = pe
 I = pi
O = po
U = pu

Exemple:

da = dapa
nu = nupu
bine = bipinepe
rău = răpaupu
te iubesc = tepe ipiupubepesc
îmi placi = ipimipi plapacipi (asta suna haios)
îmi place blogul tău = ipimipi plapacepe blopogupul tapaupu


O zi obişnuită din viaţa mea

O zi obişnuită din viaţa mea, acum, înseamnă să mă trezesc la 9 AM şi să mă pregătesc pentru a pleca la şcoală. Nu este chiar aşa de uşor precum pare. Eu obişnuită cu trezitul de dimineaţă, adică pe la 6AM, atunci când eram în şcoala generală, acum îmi este foarte greu. Programul de la şcoală este foarte încărcat şi nu-mi mai rămîne timp şi pentru mine. Pentru activităţiile pe care aş vrea să le fac, care îmi fac plăcere, nu care sunt greu de efectuat şi au un timp anume de terminat.

Kung Fu Panda 2 dublat in romana

Kung Fu Panda 1
M-am uitat la prima parte acum cateva zile si este foarte interesant filmul. Prima parte o ai aici.Kung Fu Panda 2
Iar partea a doua e si mai frumoasa si o gasesti aici dublata in romana