Treceți la conținutul principal

Anna Karenina 2012


   Când vrei să citeşti o carte care ai auzit că este pe gustul tău şi chiar ai să o îndrăgeşti, nimic nu te poate opri din a o citi. Cei slabi preferă să spună mai mereu: "nu o găsesc.", "autorul este rus/portughez/francez şi nu pot pronunţa numele personajelor cum trebuie şi uit.", "e prea lungă."

   E, asta cu "e prea lungă" nu se discută, adică dacă chiar vrei să citeşti o carte cu adevărat nu te uiţi la câte pagini are sau câte volume există.


   Mai nou a apărut în cinematografe, nu ştiu dacă la noi, dar în America da, Anna Karenina (2012). Ecranizarea este făcută după romanul de succes a lui Lev Tolstoi cu acelaşi nume. 

   Că tot vorbirăm de citit. Ca prin farmec m-am apucat de vreo oră să citesc cartea. 

   Ce spune mama: "O poţi citi, e de dragoste, dar ai grijă că autorul este rus şi o să-ţi fie mai greu cu numele personajelor. Despre sfârşit ce pot spune...ai să vezi."

   Ce spune tata: "Citeşte ce crezi că o să-ţi placă, dacă ar fi după mine ţi-aş recomanda una poliţistă. Deci, tot ce îţi place citeşti. Succes!"

   Nu m-a făcut să-mi pierd încrederea în mine niciunul dintre ei. Pot spune că m-au ambiţionat. Mama ca să citesc cartea şi tata poate după Anna Karenina voi citi Cianură pentru un surâs.

   Şi ca să-mi arăt mie că nu-s o lașă când vine vorba despre citit o carte, mă voi întoarce la ce am spus la începutul articolului.

   1.Nu o găsesc: Era deasupra capului meu.
   2. Autorul: Da, chiar este rus autorul, dar asta nu mă împiedică să nu o citesc. Într-adevăr numele personajelor sunt greu de reţinut şi mai ales de pronunţat. Dar pentru că mă descurc, am intrat pe Google Translate, am scris numele care mi se păreau mie grele, am setat limba "Rusă" şi am dat pe ascultare şi a mers. 
   3. E prea lungă: Eu nu număr câte pagini mai sunt până la sfârşit eu mă gândesc că dacă se termină nu voi ştii cum s-a continuat povestea, după marele "Sfârșit" ce au făcut personajele și aici e de discutat. Aşa că mă gândesc la carte că nu are sfârşit.    Şi după ce o s-o citesc, dacă, vin cu o părere, poate vă fac şi pe voi să o citiţi. 


Amin!Comentarii

 1. Înseamnă că a venit vremea şi pentru tine s-ă citeşti.
  Se termină prost. Clasicii nu ştiau decât două tipuri de sfârşit: moarte sau căsătorie.
  Unii spun c-ar fi acelaşi lucru... Nu sunt de acord.

  RăspundețiȘtergere
 2. eu am terminat tess d”urberville...ce sa zic,trist final...si mai trist, nu tu scene romantice,toata numai intrigi s incordare

  RăspundețiȘtergere
 3. Da, finalul e tragic.
  Oricum, cartea e mai bună ca filmul.

  RăspundețiȘtergere
 4. Aștept un rezumat de la tine poate mă apuc și eu să citesc cartea asta, dar te aștept pe tine.

  RăspundețiȘtergere
 5. Javra: da, dasta vreau sa citesc cartea. ca e mai buna decat filmul.. si dupa ma uit la si film :d

  Cristina: o sa scriu :D

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

Limba păsărească era vorbită de generaţia mea. Eram în faţa blocului şi ca să nu audă toţi vecinii ce puteam noi la cale, preferam să vorbim într-un limbaj numai de noi cunoscut. Am căutat prin mai multe surse şi am ajuns la această limbă păsărească. Pot spune că este destul de greu, dar dacă ai cuvântul în minte şi îl desparţi în silabe, poţi să vorbeşti foarte uşor pe această limbă. Îţi trebuie mult exercițiu.

Şi avem...

După vocalele A E I O U se pun următoarele:

 A = pa
 E = pe
 I = pi
O = po
U = pu

Exemple:

da = dapa
nu = nupu
bine = bipinepe
rău = răpaupu
te iubesc = tepe ipiupubepesc
îmi placi = ipimipi plapacipi (asta suna haios)
îmi place blogul tău = ipimipi plapacepe blopogupul tapaupu


O zi obişnuită din viaţa mea

O zi obişnuită din viaţa mea, acum, înseamnă să mă trezesc la 9 AM şi să mă pregătesc pentru a pleca la şcoală. Nu este chiar aşa de uşor precum pare. Eu obişnuită cu trezitul de dimineaţă, adică pe la 6AM, atunci când eram în şcoala generală, acum îmi este foarte greu. Programul de la şcoală este foarte încărcat şi nu-mi mai rămîne timp şi pentru mine. Pentru activităţiile pe care aş vrea să le fac, care îmi fac plăcere, nu care sunt greu de efectuat şi au un timp anume de terminat.

Kung Fu Panda 2 dublat in romana

Kung Fu Panda 1
M-am uitat la prima parte acum cateva zile si este foarte interesant filmul. Prima parte o ai aici.Kung Fu Panda 2
Iar partea a doua e si mai frumoasa si o gasesti aici dublata in romana