Despre bloggerii care nu au ce cauta in blogosfera


În fiecare zi aceleaşi subiecte. Nu auzi decât despre politică, certuri, despărţiri, oameni morţi etc. 

M-am săturat de toată ipocrizia care este arătată la televizor. Pentru a vedea un film bun trebuie să stau până la doisprezece noaptea ca să-l pot vedea.

Pe blog. 



Toată lumea a început să scrie articole(plătite) care nu atrag niciun cititor. Şi eu scriu asemenea articole, dar totuşi se pot citit şi nu închizi pagina după două secunde. Am intrat pe un grup de bloggeri pe facebook în ideea de a comunica, de a lăsa comentarii mai mult sau mai puţin acide pentru a face o conversaţie. Se prea poate ca 10% din ei să vină şi la mine pe blog şi să facă şi ei la fel. Dar nu se mai întâmpla aşa. Nimeni nu mai comentează, nimeni nu mai citeşte. De ce? Pentru că nimeni nu mai scrie lucruri interesante pentru a fi citite.

Şi sunt mulți care nu fac nimic. 

Am vrut acum ceva timp să-mi fac un blog cu un nume şi nu am putut să iau numele respectiv pentru că era luat, desigur. Dacă era activ şi era ceva interesant pe el, mai ziceam, dar nu era. Avea două postări şi atât.


Nu ştiu ce se întâmplă, dar toată lumea o ia invers. Nimeni nu merge spre bine. De la televiziune până aici, unde mi-am petrecut ultimii trei ani din viaţă. Scriind.

Hai, ia-te de mine acum.

Amin!


Comentarii

  1. Haha :)) nici numele vrut de mine nu era liber..si era luat din 2006-2007 cu o singura postare :))

    RăspundețiȘtergere
  2. shameless: vezi.. si nu-ti vine sa le dai cu ceva in cap? poate tu faci ceva mai frumos cu blogul respectiv..

    RăspundețiȘtergere
  3. shameless: cred ca asta este cea mai buna solutie :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca am sa ma las de blogging dintr-un simplu motiv. Blogosfera nu mai este ce a fost. Acum e foame de bani, ferme de link-uri si advertoriale, content de proasta calitate. Plus ca nu mai participa nimeni la intretinerea atmosferii in blogosfera. Fiecare e pentru el, fiecare sa castige cat mai mult. Nu se mai face din placere. Asta ma face si pe mine sa renunt, nu mai am rabdarea sa raspund politicos fiecarui individ ce are ceva de zis in contradictoriu cu mine. Si acum sunt destui care au cate ceva cu tine daca le iei fata cu un blog de maximum 1 luna vechime. Nu inteleg care e diferenta dintre ei si un blogger. Raman in online, dar in spatele altor proiecte.

    RăspundețiȘtergere
  5. nu stiu cum sa-ti zic dar... voiam sa vad o lista de bloggeri care nu au ce cauta in blogosfera. sau de bloguri. eu zic asa: pentru fiecare produs exista un public.

    RăspundețiȘtergere
  6. ned32: nu cred ca vrei..adica nu se face asa ceva..crede-ma ca sunt multi care nu se incadreaza la nimic.

    RăspundețiȘtergere
  7. Unii oameni chiar nu au ce cauta in blogosfera. Am intalnit foarte multe persoane care aveau blog si pe el era postat doar un articol. Sau chiar mai rau, gasesti un nume interesant al blog-ului, te face curios, dai click si atat; nu gasesti nicio postare. E ciudat cum pana si un blog poate ajunge ceva mai rau decat o retea de socializare, toate articolele fiind relativ absurde, "Am fost azi la cumparaturi.". Cred ca oamenii ar trebui intai sa isi scoata creierul din hibernare si abia dupa sa decida daca sunt sau nu capabili sa intretina si sa posteze pe un blog.:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Robert: nu mai exista placerea de a scrie pe blog. Ai dreptate. Toata lumea e dupa bani.

    Denisa: exact ce mi s-a intamplat mie cu numele. Bataie de joc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am indemnat multe persoane sa-si faca blog pentru ca am vazut ca aveau potential. Asa a si fost. Dar am observat ca daca nu ii impingi de la spate nu fac mare lucru. In plus ce e cu setea asta de vizualizari? Nu mi se pare o competitie ca blog-ul X are mai multe vizualizari sau mai multe persoane interesate decat blog-ul Y. Oamenii nu ar trebui sa scrie ca sa valorifice talentul lor? Ca sa dea viata ideilor lor? Ca sa isi implineasca un vis, poate?

      Ștergere
  9. Sincer, ma bucur ca am ajuns pe blogul tau.
    Articolul scris de tine se apropie de articolul pe care il pregatesc de cateva zile.
    Nu este vorba numai de facebook ci si de alte retele de socializare. Toata lumea vrea doar sa stranga cat mai multe like-uri, merite etc insa nimeni nu vrea sa interactioneze cu autorul sau vizitatorul. Articole banale, slabe lipsite de orice urma de informare se gasesc pe foarte multe bloguri, bloguri deschise peste noapte din dorinta de a se imbogatii. Felicitari utilizatorilor care ti-au lasat cateva comentarii la subiect.
    p.s imi place blogul tau ;)

    RăspundețiȘtergere
  10. Am facut 2 advertoriale si mi-a ajuns. Am zis sa incerc, sa vad cum e.
    Cine vrea sa faca asta, sa faca asta. Eu prefer sa citesc oameni interesanti, postari interesante.
    Se pare ca mai nou , a fi blogger, se leaga foarte mult de treburile astea : advertorial, link, page-rank,alexa rahat, mai stiu eu ce.
    Atunci, sustin cu mandrie ca nu-s blogger. :)

    Salutari !

    RăspundețiȘtergere
  11. Denisa: spunea cineva pe grupul meu ca pe blog trebuie sa scrii ceva personal.. a zis ceva de jurnal personal.

    Ionut: ai dreptate in tot de zici. Ma bucur ca-ti place blogul :D

    Flyerboy: nimic nu mai e bun in blogosfera asta...toti vor bani si like-uri ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa recunosc ca pe mine blog-ul m-a ajutat sa trec printr-o perioada cumplita a vietii mele si dupa am invatat sa imbin utilul cu placutul: aveam imaginatie, dar nu-mi placea sa scriu. Si am ajuns sa fiu aproape dependenta de blog, si nu ma refer doar la al meu. Ma refer la faptul ca eu la orice ora din zi si din noapte sunt pe blog-ul cuiva si ii citesc povestile, poeziile, poate chiar viata. Si chiar ma bucur ca astazi am dat peste blog-ul tau:). Dar referindu-ma la comentariul tau... Daca ar fi ceva ca un jurnal personal, ar fi multe persoane care ar spune "Un alt anonim care se ascunde in fata unui monitor". Nu mi se pare deloc drept ca lumea sa fie criticata. Poate asta e unul din motivele pentru care s-a dus de rapa blogosfera...prea multi au acces sa comenteze fara niciun sens...

      Ștergere
  12. D-api as fi zis eu ce sa faca cu banii si like-urile alea. Dar am zis ca in 2013 o sa vorbesc mai frumos. Macar pe blogurile altora. :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu personal nu am nicio treaba cu reclamele, sau alte linkuri vazute pe unele bloguri. Blogul meu este pentru alceva, este mai mult un jurnal... nu ma intereseaza beneficiile finaciare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Flyerboy: asa, sa vorbesti frumos :D

    Denisa: faza cu anonimul nici eu nu o suport. Si eu am trecut prin multe la inceput cand mi-am deschis blogul. daca te duci la arhiva in 2009.. cred ca peste jumate de art sunt triste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Promit ca o sa-mi fac timp sa ma uit:). O sa "fac cautari" pe blog-ul tau cat ma mai bucur de ultimele zile de vacanta.

      Ștergere
  15. denisa: mersi. adica doar daca vrei. nu te oblig. sau ceva de genu asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e o obligatie :). Dar e interesant sa vezi procesul acesta de "crestere" pe blog. Incepi intr-un anume fel si cand vezi unde ai ajuns... Imi place sa vad cum lucrurile evolueaza<3.

      Ștergere
  16. denisa: da, exact, o sa vezi multe greseli de-ale mele si multe chesti prostesti, dar eram la inceput si dasta. Eram si eu mica :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toti eram mici candva, nu? Toti facem greseli si toti invatam din ele ^_^. Dar si rezultatul e unul frumos dupa cateva luni sau cativa ani de munca.

      Ștergere
  17. Hei nu mai fii supărată fruntea sus... și eu te citesc...

    RăspundețiȘtergere
  18. Depinde daca prin nume, te referi la subdomeniul wordpress sau la numele propriu zis al blogului.
    La subdomenii, nu ai ce face nici daca s-i le sterg pentru ca Wordpress tine minte ca adresa aia e luata si dupa ce blogul nu mai exista. Eu am incercat sa folsesc adresa respectiva, cu acelasi cont si tot nu m-a lasat.
    In rest, nu stiu, fiecare este dator sa incerce, merge, bine, nu merge, iarasi bine. Sunt o gramada care isi fac bloguri, o gramada care renunta la ele (printre care si eu), din diverse motive, care le abandoneaza.
    Fiecare se gandeste la bani, cand face un blog, important este cat vrei sa evoluezi cu el. Facand schimb de link-uri si like-uri pe facebook, nu ajungi departe sau sa apelezi la programe care iti genereaza trafic.

    RăspundețiȘtergere
  19. Da..dar pana la urma sunt si bloggeri care scriu frumos si interesant , acum depinde de gusturile fiecaruia..ce vrea sa citeasca fiecare..

    RăspundețiȘtergere
  20. Ai perfecta dreptate! Te urmaresc cu drag :*

    RăspundețiȘtergere
  21. Multa lume si-a facut blog doar pentru a castiga bani, am vazut cateva bloguri cu vreo 4-5 bannere de adsense si cand vad asa ceva pe un blog, ies fara al mai citi, pentru ca este deranjat ochiului .

    RăspundețiȘtergere
  22. Faza cu numele luat am patit-o si eu de n ori. E destul de stupid. Ar trebui sa fie o regula totusi. Spre exemplu daca timp de un an nu posteaza nimic sa fie inchis...sau ma rog ceva asemanator.

    RăspundețiȘtergere
  23. E vorba de business.. majoritatea care au trecut prin blogosfera se reprofileaza. De la scris de dragul de a scrie in scris de necesitate..

    RăspundețiȘtergere
  24. Asta e toti vor sa faca un ban usor,nu avem ce face.

    RăspundețiȘtergere
  25. Ce bine ca am ajuns si eu pe aici o.o
    Imi place sa cineva a dat adevarul crud la suprafata..eu sunt incepatoare in blogging si nici nu pot spune ca am talent in a scrie, da ma consider mediocra.-.-
    Mhm de partea cu numele si eu m`am lovit -.-" si in cazul meu numele nici n`avea de-a face cu postarile...in fine continutul blogului..sunt si mai deranjate acele nume copiate din diferite surse..adica hei nu ai idei las`o balta poate te trasneste inspiratia altadata. Eu nici nu stiam ce nume sa mai aleg si acum mi se par stupide..dar in fine..mai exista speranta.>.>
    Ma bucur ca ti`am descoperit blogul^^

    RăspundețiȘtergere
  26. Scriam despre domeniul social-politic înainte. Așa am intrat în blogosferă. Dezbăteam articole de presă, îmi prezentam opinia, făceam comparații ale persoanelor publice de astăzi cu diverse personaje literare. De fapt, făceam satiră.
    M-am lăsat. De ce? Simplu! Pentru că m-am săturat să vină tot felul de boi sau vaci care scriu despre orice rahat pansat care face trafic prin mizeria conținutului și atât sau tot felul de cretinei care cică au site de știri, adică preluau articole de prin presă și le postau sau în cel mai rău caz, mai mergeau pe la vreo paradă gay și făceau poze să se creadă mari jurnaliști, și îți aruncau în față că ''dom'ne, n-ai trafic de nu știu care, că nu ești pe nuș' ce platformă, că nu faci bani, nu exiști''. Ce să le explic dobitocilor că am blog să mă exprim, așa cum mă ajută pe mine creierașul, nu să scriu ce vrea lumea, ca apoi să mă dau mare că am trafic, deci sunt bun?
    Așa că mi-am băgat picioarele și mi-am făcut jurnal online. Scriu când am eu chef, despre ce am o chef, mă doare la săgeata de pe tasta Shift cui îi place sau nu. Am vocabular, am idei, am chef de scris, cui nu îi place, să mă evite. Pot să scriu și cu trafic 0, nu scriu pentru public, scriu pentru mine, să îmi pun ordine în gânduri.
    Oricum, felicitări pentru articol, e cel mai bun pe care l-am citit în ultima vreme prin blogosferă.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste