Sunt studenta

   Au trecut doisprezece ani.
   Cei drept ca au trecut foarte repede si parca ma imaginez in scoala generala. Liceul? Patru ani parca ii vad intr-o zi.

   Am trecut si de aceasta perioada a vietii si uite-ma cu BAC-ul luat si mai nou sunt studenta la Universitatea Politehnica Bucuresti la Facultatea de Chimie.

   A trecut un an de zile in care m-am chinuit sa invat in fiecare zi si sa-mi dedic timpul liber pe care il mai aveam cititului si mai putin distractiei.

   "Parca ai vrut sa dai la medicina." Da, asa este. De aceea am invatat asa de mult pentru a intra la aceasta facultate. Am facut meditatii la biologie si chimie timp de un an. Nici acum nu-mi explic ce a fost cu mine in ziua examenului. Poate daca invatam mai mult sau eram mai calma, mai adunata. Dar nu regret absolut nimic. 

   "Si ai facut degeaba chimie si biologie,nu?" Nu, pentru ca biologia o sa-mi trebuiasca in viata, iar chimia, uite, sunt la o facultate de chimie. Mi-am aranjat terenul in asa fel incat daca nu intru la medicina sa pot opta pentru o alta facultate de profil, dar in acelasi timp sa-mi si placa. 

   "Cei vei face cu facultatea de chimie?" In loc sa fiu strigata domnisoara doctor, o sa fiu domnisoara inginer. Aceasta facultate imi ofea mai multe oportunitati in tara, cat si in afara. La o simpla cautare pe Google vei vedea cate firme straine cauta studenti chimisti pentru a le oferi un job.

   "Regreti ceva din ceea ce s-a intamplat in perioada asta?" Sa regret, nu. Doar ca imi pare rau de multe chestii. Viata de liceu trebuia savurata mai cu pofta, iar cand vine vorba de invatat nu regret nimic, inseamna ca mai mult nu pot, iar acesta imi este drumul pe care trebuie sa-l urmez. 

   "Ai fost ajutata de familie, prieteni, apropiati, in aceasta perioada?" Da! Si chiar vreau sa le multumesc parintilor, prietenilor si familiei. M-au ajutat enorm in ceea ce priveste starea mea de sprit in zilele in care simteam ca nu mai pot inainta. 

   Sunt tare fericita ca sunt studenta la o facultate de stat (nu ca altii care nu au avut tupeul sa dea un amarat de examen), la buget (era si cazul) si am luat si o bursa (niste bani in plus si folositori).

Amin. 


O sa-mi fie dor! 

Comentarii

  1. Felicitari si mult succes iti doresc :)

    Ai spus la final: "Sunt tare fericita ca sunt studenta la o facultate de stat (nu ca altii care nu au avut tupeul sa dea un amarat de examen..."

    Eu sunt la facultate privata si am dat examen de admitere: oral si scris :) Nu numai la stat se intra cu examen :p

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anul acesta foarte multi s-au dus la privat. Am eu o problema cu ei. Nu cu toata lumea care e la privat. O sa scriu in articolul ce urmeaza care e marea mea problema.

      Mersi mult pentru urare :)

      Ștergere
    2. Pai cum sa nu se duca daca facultati precum Hyperion are OFERTA! Platesti o facultate, pe a doua o faci gratis :)) Si intri doar cu banu' si dosaru' :))

      Ștergere
    3. Exact asta au facut. Sunt curioasa ce se va intampla la intalnirea de 10 ani de la terminarea liceului.

      Ștergere
    4. Mai se fac intalniri de 10 ani? :)))

      Ștergere
    5. Sper sa se faca. Asa e frumos. O sa ne intalnim doar cu cei cu care chiar am fost prieteni.

      Ștergere
  2. Eu cred ca esti o super ingamfata rautacioasa :))) Si ca doar pt ca altcineva e la taxa la alta facultate (ci nu la buget) , nu inseamna ca iti sunt inferiori. Sunt anumite sectiuni unde poti fi admis doar pe baza de dosar exemplu :limbi straine , polona. Nu se da examen.Poate mi am dorit toata viata sa invat polona si ma fascineaza limba polona.Care e problema? sa nu ma duc sa imi depun dosarul pentru ca nu se da examen? Wtf. Si doar pentru ca poate unii nu sunt la facultate de stat,asta nu inseamna ca sunt automat mai prosti sau nu ajung bine in viata sau ca nu invata si nu isi fac meseria prost. N ai luat la medicina, asa si ? Daca era intr-adevar sa fie si daca erai ASA de mult pasionata, te ambitionai si dadeai la anul. Dar nu ai vrut sa faci facultatea de medicina din suflet,nu a fost pasiunea ta.Nu ai fost in stare sa urmezi asta. Daca era,mai incercai. => evident ca te-ai dat batuta si ai renuntat.Daca modul tau de a trece peste un esec consta in a te uita de sus la altii, sau a te lauda cu realizarea ta mare ca ai intrat la o facultate cu nu prea mare concurenta,sau concurenta initial crescuta,dar apoi multi cu dosare retrase si cu ocazia asta tu admisa, nu o sa ai asa mare succes. Daca nu si retrageau asa multi dosarul de la facultatea la care ai fost tu admisa,nu primeai tu nicio bursa. SI cu ocazia asta adaug si faptul ca mi se pare ca articolele tale sunt cele mai penibile si e doar parerea mea pe care pot sa mi o exprim liber, nu e neaparat o critica asa ca nu te ambala. E super plictisitor. Am citit intamplator. Misto interviul cu cineva imaginar. Ti a pus de fapt cineva intrebarile alea? Crezi ca ii pasa cuiva de ce n ai luat, daca regreti, ce o sa faci mai departe. NU. Toti spun ca n ai intrat, tot vorbesc ca n ai intrat si atat.WHO GIVES A FUCK WHY

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand esti un anonim, iar pentru mine esti un nimic.
      In al doilea rand mai citeste o data articolul.
      In al treilea rand nu ma voi ambala stai linistit/linistita.Parerea mea a fost asta de mai sus si mi-o sustin. Asa cum si tu ti-ai spus parerea. Apreciez ca mai e cineva in stare sa scrie atat de mult si sa-si exprime parerea liber.

      Ștergere
  3. Felicitări! Și mult succes pe viitor :*

    RăspundețiȘtergere
  4. felicitari! De acum o sa ai 4 ani frumosi, in care o sa te schimbi cat in toti cei 18 traiti pana acum :D in bine! :*

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste