Treceți la conținutul principal

Ceai si vitamine

Iarna. Frig. Zapada.

   Nu e chiar asa de frig afara, chiar daca soarele nu a mai aparut de ceva timp. Dar totusi ceaiurile calde si alimentatia bogata in vitamine trebuie sa existe.

   Hidratarea nu trebuie sa fie numai vara, chiar si iarna organismul are nevoie de apa. Pentru a nu bea apa, pentru ca te plictisesti, alegi sa-ti faci ceaiuri.
Diversitatea aromelor de pe piata te ajuta sa-ti alegi combinatia preferata si sa te bucuri de gustul imbietor.

   Pentru a prepara un ceai bun, trebuie sa ai si un fierbator bun. Apa este incalzita repede. La aragaz e mai periculos, pentru unii desigur. Acest fierbator iti ofera avantajul de a incalzi apa imediat si la o temperatura dorita. Momentele cand stai si astepti sa se raceasca putin sunt chinuitoare, uneori ne riscam limba pentru a gusta.

   Alimentatia este un lucru pe care nu trebuie sa-l neglijam. Alimentatia bogata in vitamine se procura din fructe si legume. Desigur, ca si in cazul apei, te plictisesti sa deschizi portocala sau sa cureti marul. Mai eficient este ca-ti iei un storcator de fructe. Acest storcator, prin combinatile de fructe si legume iti ofera o oaza de sanatate si buna dispozitie. Imi place ca aceste storcatoare se spala cel mai usor. Ceea ce nu-mi place mie: sa spal vase.

   Tot veni vorba de alimentatie sanatoasa. Acum doua veri, parintii mei au decis sa facem suc de rosii in casa. Fara E-uri fara conservanti. Am stat o zi intreaga pentru a da la manivela o suta de rosii. Chin. Groaza. Vara aceasta ne-am cumparat o masina de tocat, care pe langa functia de tocare a carnii, poate sa stoarca si rosiile si a face cel mai bun suc, fara a pierde multa pulpa.


   Asa, deci, pentru o alimentatie sanatoasa, nu numai alimentele trebuie sa fie proaspete, ci si aparatura. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

Limba păsărească era vorbită de generaţia mea. Eram în faţa blocului şi ca să nu audă toţi vecinii ce puteam noi la cale, preferam să vorbim într-un limbaj numai de noi cunoscut. Am căutat prin mai multe surse şi am ajuns la această limbă păsărească. Pot spune că este destul de greu, dar dacă ai cuvântul în minte şi îl desparţi în silabe, poţi să vorbeşti foarte uşor pe această limbă. Îţi trebuie mult exercițiu.

Şi avem...

După vocalele A E I O U se pun următoarele:

 A = pa
 E = pe
 I = pi
O = po
U = pu

Exemple:

da = dapa
nu = nupu
bine = bipinepe
rău = răpaupu
te iubesc = tepe ipiupubepesc
îmi placi = ipimipi plapacipi (asta suna haios)
îmi place blogul tău = ipimipi plapacepe blopogupul tapaupu


O zi obişnuită din viaţa mea

O zi obişnuită din viaţa mea, acum, înseamnă să mă trezesc la 9 AM şi să mă pregătesc pentru a pleca la şcoală. Nu este chiar aşa de uşor precum pare. Eu obişnuită cu trezitul de dimineaţă, adică pe la 6AM, atunci când eram în şcoala generală, acum îmi este foarte greu. Programul de la şcoală este foarte încărcat şi nu-mi mai rămîne timp şi pentru mine. Pentru activităţiile pe care aş vrea să le fac, care îmi fac plăcere, nu care sunt greu de efectuat şi au un timp anume de terminat.

Kung Fu Panda 2 dublat in romana

Kung Fu Panda 1
M-am uitat la prima parte acum cateva zile si este foarte interesant filmul. Prima parte o ai aici.Kung Fu Panda 2
Iar partea a doua e si mai frumoasa si o gasesti aici dublata in romana