Treceți la conținutul principal

NaHCO3 - Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o sare acidă şi are o mulţime de întrebuinţări. Unele de care nici nu ai auzit sau care ţi se par imposibile. 

NaHCO3 se găseşte în bucătărie în praful de copt. Acestă utilizare datează de secole.

În cosmetică NaCO3 este un produs care face minuni, mai mult decât toate cosmeticele apărute pe piaţă. Iată câteva din acestea:

  1. Pentru ten: se ia un vas, nu prea mare, se pun 3 linguri de NaHCO3 şi puţină zeamă de lămâie. Compoziţia se aplică pe față pentru 10 minute. Rezultatul este unul neaşteptat. Fața ta va fi luminată şi va avea un aspect plăcut.

  2. Pentru dinţi: Toată lumea ştie că NaHCO3 are un efect imediat şi când vine vorba de dinţi. După ce se spala dinţii foarte bine cu pastă, se presară pe periuţă puţin praf şi apoi se freacă dinţii ca la o spălare obişnuită. Clătești şi gata!

  3. Pentru piele: Mai ales pentru pielea axilei. Am observat că multe femeie se plâng de dungile de la axilă. Pentru a le îndepărta trebuie să faci aceeași compoziţie ca pentru ten, NaHCO3 şi zeamă de lămâie. Se lasă tot circa 10 minute şi după clătiţi bine pentru a îndepărta reziduu de NaHCO3 şi imediat o să ai o piele mai deschisă la culoare şi fără pungi sau pete.

  4. Pentru limbă: Mulţi dintre noi avem probleme cu petele albe de pe limbă, care sunt inestetice. Pentru a scăpa de ele se ia bicarbonatul cu degetul, în prealabil puţin umezit, şi se presară pe limbă. La prima folosire lăsaţi minimum 3 minute pe limbă, iar după tot cu periuţa de dinţi frecaţi limba pentru a scoate albeaţa. Clătiţi bine. După trei sau patru şedinţe o să obseri o schimbare radicală.

  5. Pentru acnee: Se face o pastă doar cu apă caldă de la robinet şi bicarbonat. Se curăţă faţa înainte, de celulele moarte, apoi se întinde pe ten, se lasă aproximativ 10 minte după se clăteşte. După uscare se aplică o cremă hidratantă, fără parfum.

  6. Pentru păr gras: Formează tot o pastă cu bicarbonat şi aplică la rădăcină. Lasă să acţioneze 15 minute apoi spală părul cu şampon. Acest tratament trebuie făcut cel mult o dată pe săptămână.


Alte întrebuinţări: 

  1. Un recipient mic pus în frigider cu bicarbonat, absoarbe toate mirosurile neplăcute, dar asta nu înseamnă că nu trebuie spălat.

  2. Două lingurițe de bicarbonat şi apă pus în scrumieră va elimina mirosul neplăcut de tutun.

  3. O linguriţă de bicarbonat pusă în vaza florilor, va menţine prospeţimea lor pe un termen lung.

  4. Culoarea şi mirosul covoarelor se vor schimba dacă presari puţin bicarbonat şi freci cu o perie. Lasă să acţioneze o oră, abia aspiri. Mirosurile neplăcute vor dispărea şi vei vedea adevărata culoare a covorului tău.

  5. Este bun şi împotriva pişcăturilor de insecte. Faci o pastă ca pentru părul gras şi aplici pe zona afectată.

  6. Şifonierul tău poate avea un miros plăcut. Pui un recipient într-un colţ şi vei vedea cum mirosurile urâte vor dispărea.


Acest produs are şi mai multe întrebuinţări. Am scris doar cele mai importante şi pe care le-am testat. Amin

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

Limba păsărească era vorbită de generaţia mea. Eram în faţa blocului şi ca să nu audă toţi vecinii ce puteam noi la cale, preferam să vorbim într-un limbaj numai de noi cunoscut. Am căutat prin mai multe surse şi am ajuns la această limbă păsărească. Pot spune că este destul de greu, dar dacă ai cuvântul în minte şi îl desparţi în silabe, poţi să vorbeşti foarte uşor pe această limbă. Îţi trebuie mult exercițiu.

Şi avem...

După vocalele A E I O U se pun următoarele:

 A = pa
 E = pe
 I = pi
O = po
U = pu

Exemple:

da = dapa
nu = nupu
bine = bipinepe
rău = răpaupu
te iubesc = tepe ipiupubepesc
îmi placi = ipimipi plapacipi (asta suna haios)
îmi place blogul tău = ipimipi plapacepe blopogupul tapaupu


O zi obişnuită din viaţa mea

O zi obişnuită din viaţa mea, acum, înseamnă să mă trezesc la 9 AM şi să mă pregătesc pentru a pleca la şcoală. Nu este chiar aşa de uşor precum pare. Eu obişnuită cu trezitul de dimineaţă, adică pe la 6AM, atunci când eram în şcoala generală, acum îmi este foarte greu. Programul de la şcoală este foarte încărcat şi nu-mi mai rămîne timp şi pentru mine. Pentru activităţiile pe care aş vrea să le fac, care îmi fac plăcere, nu care sunt greu de efectuat şi au un timp anume de terminat.

Kung Fu Panda 2 dublat in romana

Kung Fu Panda 1
M-am uitat la prima parte acum cateva zile si este foarte interesant filmul. Prima parte o ai aici.Kung Fu Panda 2
Iar partea a doua e si mai frumoasa si o gasesti aici dublata in romana