Totul despre chitara


Tot ce trebuie să știi despre chitară

Istoric
 Chitara a apărut târziu în timpul Renaşterii (sec XVI). Restul detaliilor sunt nesemnificative.

Etimologie
 Terminaţia ,,-tar”, respectiv în limba română avem ,,-tară” din denumirea instrumentului înseamnă ,,coardă” în limba sanscrită.


Construcţia

 Pentru început există chitare construite special pentru stângaci şi dreptaci. Chitaristul de regulă foloseşte mâna cu care scrie pentru ciupitul corzilor şi mâna opusă pentru grif.

 Capul – este extremitatea instrumentului. Acolo se găsesc cheiţe care reglează intensitatea corzilor. Aici are loc şi ,,acordatul prin rotirea lor, poţi micşora sau mări tensiunea corzilor elastice pentru a ajunge la sunetul potrivit.
 Tastiera (grif) – este bucata de lemn pe care se află benzi de metal. Benzile de metal niciodată nu se ating, degetele trebuiesc orientate între două benzi. De preferat la mijloc pentru ca sunetul să fie clar.
 Corpul – este confecţionat din lemn şi poate avea diverse culori şi forme. În centru se găseşte rozeta, este acea scobitură care permite ieşirea sunetelor din corp. În dreptul rozetei chitaristul poate să ciupească sau prin ,,bătaie” să scoată o multitudine de sunete.

De ce m-am apucat de chitară?
 Simplu. Eram în gimnaziu. Profesoara mea de muzică, într-o zi ne-a pus o întrebare: ,,Cine vrea să înveţe să cânte la chitară?” Nu ştiam ce să fac atunci, aşa că m-am dus acasă şi mi-am întrebat părinţii. Tata a fost cel mai fericit când a auzit despre asta, pentru că el a cântat în tinereţe la chitară. Nu după mult timp am început să câştig bani şi particip la multe concursuri.
Avantaje
 Băieţi ascultaţi aici, fetele sunt moarte după tipii care ştiu să cânte la chitară. Nu trebuie neapărat din voce, o baladă simplă le vor aduce la picioarele voastre.
 Este un mod de a te relaxa, la petreceri faci furori şi în preajma sărbătorilor te poţi duce la colindat cu chitara, crede-mă, poţi să faci mulţi bani.
Dezavantaje
 Chiar dacă îţi iei cea mai mică chitară, o să-ţi fie extreme de greu să o cari, mai ales în ratb. (îi invidiez pe cei care au ales vioara)
 Fetele pentru a putea cânta la acest frumos instrument trebuie să scape de unghile false, iar cele care nu au, trebuie oricum să şi le taie foarte mici.
 Iar cel mai mare dezavantaj este ora la care te apucă cheful de repetiții. Poți cânta in voie doar dacă ai camera izolată fonic.
Îți recomand să înveți acest instrument frumos. O să fii cu un pas înaintea prietenilor tăi și te vei simți o mică vedetă.
Maine voi posta un bonus.








Comentarii

  1. Şi dacă un băiat cântă la contrabas, are succes la fete?
    Ţi-l poţi închipui pe acest băiat urcând în tramvaiul 14 cu contrabasul în braţe?
    Să ai spor la cântat!

    RăspundețiȘtergere
  2. javra eu vorbeam de chitara. nu orice instrument este frumos :D

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cum invat limba pasareasca?

O zi obişnuită din viaţa mea

”Pana la infinit” - O declaratie de dragoste